"Ζεστό" χρήμα που μεταφράζεται σε 3,3 εκατομμύρια ευρώ εισέρρευσε χθες στο δημόσιο ταμείο. Το... "μικροποσό" υποχρεώθηκε να καταβάλει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να γλιτώσει την δίωξή του για βαριά κακουργήματα. Πρόκειται για πρόστιμο που του επιβλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και αφορά δύο λογαριασμούς λογαριασμούς ύψους 5,4 εκατομμυρίων που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Α. Σαμαρά για τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής "μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους", αφού ελέγχθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποχρεώθηκε να καταβάλει το πρόστιμο διαφορετικά θα έρχονταν αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα).
Image and video hosting by TinyPic
Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός δικαιούχος των επίμαχων λογαριασμών ήταν ο στενός φίλος του επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνί και ο ίδιος δέχτηκε να μπει συνδικαιούχος μαζί με τους γονείς του για να τον... εξυπηρετήσει. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν τους εισαγγελείς που του γνωστοποίησαν την προβλεπόμενη διαδικασία: Πληρώνει ή έρχεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Ο Στ. Παπασταύρου προσπάθησε στη συνέχεια να περάσει στην αντεπίθεση κι έκανε λόγο για πολιτική στοχοποίησή του αμφισβητώντας τα αποδεικτικά στοιχεία του ΚΕΦΟΜΕΠ που στο μεταξύ είχαν εμπλουτιστεί. Πλέον δηλώνει "αδικημένος" και τονίζει ότι θα κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να του επιστραφούν τα χρήματα. Υποχρεώθηκε μάλιστα, όπως λέει να δανειστεί από τον φίλο του επιχειρηματία για να ξοφλήσει την οφειλή του...

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο«στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ".