....

4 ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

4 μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Πάτρα


Όταν σκέφτεστε την Πάτρα, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι μάλλον το Καρναβάλι. Επομένως, το πιο πιθανό είναι ότι αναζητάτε ξενοδοχείο στην Πάτρα https://theboldtypehotel.com/el/  σε κεντρικό σημείο, όπου θα μπορείτε να λάβετε μέρος στους εορτασμούς και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε πολλά μέρη της περιοχής.
Σίγουρα το Καρναβάλι έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της φήμης της ως ενός μέρους που είναι συνώνυμο με τη διασκέδαση και το τρελό ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.
Ωστόσο, η Πάτρα δεν είναι μονάχα το Καρναβάλι της. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με μεγάλη ιστορία, που κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Είναι ένας κόμβος σημαντικής εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Καρναβάλι της – όσο διασκεδαστικό και αν είναι – δεν αποτελεί το μόνο πράγμα που έχει η πόλη να προσφέρει στους επισκέπτες της.


Τι μπορείτε να δείτε στην Πάτρα
Πολλά και διάφορα! Επομένως βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο στην Πάτρα και δώστε βάση στην τοποθεσία του. Είναι σημαντικό να μπορείτε να κινηθείτε με άνεση στην πόλη, ώστε να επισκεφθείτε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη. Και ετοιμαστείτε για τα αξιοθέατα.


⦁    Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα
Κάντε τη βόλτα και τα ψώνια σας στην οδό Αγίου Ανδρέου και σταματήστε στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Πολιούχο Άγιο της Πάτρας. Ο καινούργιος Ναός εγκαινιάστηκε το 1974, ενώ ο παλαιός Ναός χτίστηκε την περίοδο 1836-1843. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων και αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους Χριστιανούς.


⦁    Το Κάστρο
Ω, ναι. Υπάρχει Κάστρο στην Πάτρα. Το μνημείο, που αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή, κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. από τον Ιουστινιανό. Αξίζει να περιηγηθείτε στο εσωτερικό του, να δείτε τα τείχη, αλλά και τον εξωτερικό του περίβολο με τους προμαχώνες. Έχετε τον νου σας για τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί το καλοκαίρι.
⦁    Το Ρωμαϊκό Ωδείο
Πριν το Ηρώδειο της Αθήνας, υπήρξε το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Εξαιτίας σεισμών και πολέμων, το Ωδείο καταστράφηκε και καλύφθηκε από χώμα και άλλες κατασκευές. Η ανακάλυψή του έγινε στη διάρκεια των εκσκαφών για την εξασφάλιση του χώματος που απαιτούνταν για την επιχωμάτωση του λιμανιού και η αναστήλωσή του ολοκληρώθηκε το 1956.


⦁    Το αρχαιολογικό μουσείο
Γιατί τι είναι μια εκδρομή γεμάτη αξιοθέατα χωρίς ένα μουσείο; Το μοντέρνο και ευρύχωρο κτήριο κατασκευάστηκε το 2009 για να στεγάσει ευρήματα από το 3.000 π.Χ. έως τον 4ου αιώνα μ.Χ. από την περιοχή της Πάτρας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Και αυτά είναι λίγα μόνο από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία τα οποία μπορείτε να γνωρίσετε όσο θα διαρκέσει το ταξίδι σας στην Πάτρα. Θα κάνετε μακρινές βόλτες στην πόλη και θα δείτε πολλά όμορφα μέρη. Γι’ αυτό αξίζει να την επισκεφθείτε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments