....

5ΑΣΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

<--break->

Φλώρινα: Το πεντάστερο ξενοδοχείο που χτίστηκε στη θέση του θρυλικού Ξενία – Το δύσκολο ξεκίνημα

Φλώρινα: Το πεντάστερο ξενοδοχείο που χτίστηκε στη θέση του θρυλικού Ξενία – Το δύσκολο ξεκίνημα

Στη Φλώρινα, το πολυπόθητο άνοιγμα της νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα με θέα την πόλη και το μαγευτικό δάσος, έρχεται να δώσει νέα πνοή στα τουριστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.

 

«Θέλουμε η Φλώρινα να είναι τουριστικός προορισμός και όραμά μας είναι να ταράξουμε τουριστικά τα λιμνάζοντα νερά της περιοχής» αναφέρει στο grtimes.gr, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τόττη, Κωνσταντίνος Τόττης και ιδιοκτήτης του νέου ορεινού resort που στεγάζεται στο θρυλικό πρώην «Ξενία».

Το πολυτελές ορεινό ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, μέσα στη φύση, έχοντας πιάτο τη γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τα υπέροχα χρώματα του βουνού, πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, «την Ημέρα των Ερωτευμένων» όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν στελέχη του resort.

Ωστόσο, το άνοιγμα του resort συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας του κορoνοϊού, βάζοντας, ουσιαστικά, τον επόμενο μήνα (Μάρτιο του 2020) προσωρινό ‘φρένο’ με τα καθολικά lockdown και τα περιοριστικά μέτρα. Η επανεκκίνηση του The Lynx Mountain Resort έγινε με το φετινό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου του 2021.

 

Όσο για την ονομασία του, να σημειώσουμε ότι κατά την αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή με την ονομασία Λυγκιστής ή Λύγκος, όπως την αναφέρουν οι αρχαίοι συγγραφείς Ηρόδοτος και Θουκυδίδης. Το όνομα παραπέμπει επίσης και στον μυθολογικό ήρωα Λύγκο ο οποίος φέρεται και ως οικιστής της Φλώρινας καθώς και στο αιλουροειδές λύγκα (στα αρχαία λυγξ).

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments