....

“AΔΕΙΑΣΑΝ» ΤΟΥ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ"

Ο ηθοποιός Αιμιλιανός Σταματάκης θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση "Ρινόκερος" που ανεβαίνει στο θέατρο «Κιβωτός», μετά την απόφαση του δεύτερου να αποχωρήσει από την παράσταση, λόγω της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων που απαγορεύουν την είσοδο στα θέατρα σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Ποιος είναι ο Αιμιλιανός Σταματάκης

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Επίσης έχει πτυχίο Θεατρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις "Hair" (2017) "Ο άνθρωπος που γελά" (2019), "Jesus Christ Superstar" (2018), "Chicago" (2019) και "Ορέστης" (2021).

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης PAPADAKIS PRESS / @ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ανακοίνωση της ομάδας του "Ρινόκερου" γίνεται γνωστό πως οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει με τον νέο πρωταγωνιστή και η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας θα ανέβει εκ νέου στις 16 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Η ομάδα του «Ρινόκερου» και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με πίστη στη αξία της θεατρικής πράξης ανασυντάσσονται και με την αγάπη του θεατρόφιλου κοινού σε λίγες μέρες ο «Ρινόκερος» μας θα ανέβει και πάλι στη σκηνή με την σύμπραξη του αγαπημένου μας ηθοποιού Αιμιλιανού Σταματάκη που έχει την χαρά και την τόλμη να αναμετρηθεί με τον ρόλο του Μπερανζέ.

Οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας μας και τον ευχαριστούμε.

Οι Παραστάσεις του «Ρινόκερου» θα επαναληφθούν από τις 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κιβωτός

Θέατρο Κιβωτός

«Ρινόκερος»"

Άρης Σερβετάλης: Γιατί αποχώρησε από τον "Ρινόκερο"

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα πως η είσοδος στα θέατρα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε εμβολιασμένους, ο Άρης Σερβετάλης ανακοίνωσε στους συντελεστές της παράστασης ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί. Καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής, η παράσταση κατέβηκε.

Ο ηθοποιός, με ανάρτησή του στο Instagram θέλησε να δώσει απάντηση, σχετικά με το σάλο που επικράτησε, τονίζοντας πως τόσο η εταιρεία παραγωγής όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής γνώριζαν από το καλοκαίρι τις προθέσεις του να μην παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως "πρότεινε την αντικατάστασή μου κι έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση τους" ώστε "να βοηθήσει στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους".

"Για το γεγονός πως οι συνάδελφοί μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση, ρισκάροντας", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών

Λίγο μετά, οι ηθοποιοί της παράστασης έδωσαν τη δική τους απάντηση μέσω ενός κειμένου και ανακοίνωσαν πως η παράσταση θα συνεχιστεί και πως θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση.

"Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments