....

ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και άλλες περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 23:14 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι, κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 330 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. 

Οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων, ειδικά των χωριών του Πωγωνίου και της Ζίτσας, πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους .

Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή. Υπήρξε έντονη μετασεισμική ακολουθία καθώς ακολούθησαν άμεσα, δύο μετασεισμοί στις 23:18 και στις 23:22, με μέγεθος 4,1 και 3,5 βαθμών αντίστοιχα. 

Οι κάτοικοι στα χωριά βγήκαν στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκε στις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments