....

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ; (VIDEO)

 

 

 

 Αμφισβητείτε ο Δήμαρχος από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου;
   Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο διήρκησε μόλις 10’ λεπτά. Δέκα λεπτά που όμως στάθηκαν αρκετά για να δοθεί η είδηση που σίγουρα αφήνει πίσω της ερωτηματικά. Σε τοποθέτηση του ο κ. Σόντρας ζήτησε από τον κ. Γιάννου να ανακαλέσει όσα προσβλητικά ανέφερε για δημοτικούς συμβούλους σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στη Σκύδρα για το <<ονοματολογικό>>.
   Έτσι λοιπόν ο κ. Γκιούρος απάντησε στον κ. Σόντρα ότι ο Δήμαρχος εξέφρασε προσωπική άποψη. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να υπερισχύει αυτή η θέση γιατί ο κ. Γιάννου βρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Δήμου Έδεσσας και όχι ως απλός πολίτης. Άρα σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκφράζει το σύνολο των πολιτών της και όχι μιας μερίδας των ψηφοφόρων του.
   Το γεγονός όμως είναι ένα ότι οι πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις του Δημάρχου αναφορικά με όλα όσα συνέβησαν στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα και την δυσφήμισαν κατάφωρα τουριστικά δεν εκφράζουν την παράταξη στο σύνολο της. Και αυτό γιατί ο κ. Γκίουρος φαίνεται να διαφωνεί ανοιχτά με την ρητορική της μισαλλοδοξίας και φανατισμού, που επέλεξε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης του διχάζοντας την πόλη μας και χωρίζοντας την σε <<στρατόπεδα>>, προσδοκώντας πολιτικά κέρδη, αναμοχλεύοντας τακτικές και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Προσβάλλοντας έτσι με τον πιο δύσμορφο τρόπο τους Δημοκρατικούς- Προοδευτικούς πολίτες.
   Δυστυχώς η παράταξη του κ. Γιάννου δεν προσφέρει την κοινωνική ειρήνη αλλά επιχειρεί να διχάσει για άλλη μια φορά με την στρατηγική της πολιτική, εγκαταλείποντας ολοένα και περισσότερο το μετριοπαθές προφίλ της που την οδήγησε στην εξουσία και διαφαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά με τις ακραίες φωνές της παράταξης. Βεβαίως η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Έδεσσα εξέπεμψε το σήμα για αυτοσυγκράτηση και κάπως η Δημοτική Αρχή υπέστειλε το λάβαρο της επανάστασης. Ο πολιτικός χρόνος θα δείξει τελικά αν όντως οι πολιτικές αντιθέσεις στην παράταξη του κ. Γιάννου είναι πραγματικές ή γίνονται για να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα καθώς και αν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θέλει να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία.
   Σε κάθε περίπτωση η φετινή χρονιά αναμφισβήτητα θα είναι πολύ δύσκολη για την Δημοτική Αρχή με τεράστιες προκλήσεις και διλλήματα και σε συνδυασμό με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει θα καθορίσει εν πολλής το πολιτικό της βίο. Για να δούμε θα αντέξουν όλοι μαζί ως το τέλος; Η εξουσία είναι γλυκιά. Οψόμεθα.
   Καλή Χρονιά στους διοικούντες με την ευχή η νέα χρονιά να τους εφοδιάσει με περισσότερη σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση!!!


ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments