....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 
            ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ
 
 
             Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ., θα τελεσθεί εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
 
 
ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12/3
 
Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 13 Μαρτίου 2017, στις 18.00, μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:
 
1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μίλκα και θέμα: «Ένα πετράδι από την μαρτυρική Συρία».
 
2. Στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ζουμή, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, και θέμα: «Η Αγία Σοφία της Κλεισούρας»
 
 
 

Α

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, το βράδυ, από τις 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού. 
Τελεσθούν οι ιερές ακολουθίες του Μ. Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς του Αγίου Λουκά, ο Όρθρος της εορτής, οι Ώρες και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
 
Την παραμονή, Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 5.00 μ.μ., μαζί με το Μέγα Απόδειπνο θα ψαλεί και η Παράκλησις του Αγίου Λουκά.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών βρίσκεται το πρώτο εγκαινιασμένο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στην χώρα μας.
 
Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τεθεί για προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τμήμα ιερού λειψάνου του αγίου Λουκά, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Ναό.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments