....

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙAΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ (VIDEO PHOTOS)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μέρα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 12 το μεσημέρι η αναβίωση αναπράσταση ντόπιου παραδοσιακού \γάμου «Γάμος (σφάτμπα) αλα Τσεγανιώτικα» στον όμορφα οργανωμένο χώρο για τους επισκέπτες προσκυνητές αλλά και καταπράσινο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Αγίου Αθανασίου.

 

Πάρα πολύς ο κόσμος βρέθηκε σε αυτήν όμορφη εκδήλωση της αναβίωσης του  παραδοσιακού γάμου όπως πραγματοποιούνταν πολλές δεκατίες πριν το 1950 και 1960.  Η προετοιμασία της αναβίωσης ξεκίνησε μήνες πριν και όσοι συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας αλλά και πρωταγωνιστώντας σε όλους τους απαιτούμενους ρόλους γαμπρού, νύφης, κουμπάρου, μπουμπρατίμια συμπεθέρων προξενήτρας κ.ά. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για αυτή την πρωτοβουλία και διοργάνωση που ανάλαβε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου με την συμμετοχή και την βοήθεια των Χορευτικών Συλλόγων Χ.Ο 'Εδεσσας Αιγαί, και ΜΕΣΝΑ Άρνισσας. .

Την εκδήλωση παρουσίασε πολύ γλαφυρά ο  κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου, Δάσκαλος-Συγγραφέας, 

Θερμά συγχαρητήρια  αξίζουν στην υπεύθυνη του Συλλόγου Αγ. Αθανασίου  Ειρήνη Τσάνη, στον χοροδιδάσκαλο Κώστα Κάρτα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Άρνισσας (ΜΕΣΝΑ)  και στον Βαγγέλη Μπόγια χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Συλλόγου «ΑΙΓΑΙ».

Στην εκδήλωση έπαιξε η γνωστή ορχήστρα «Μακεδονικό Μεράκι» από τις Αμπελιές.

Όσα όμως και αν προλογίσουμε και αν γράψουμε δεν είναι αρκετά, δείτε το παρακάτω μας βίντεο και τις φωτογραφίες.

 
 
 
 

25/4/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments