....

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EMPL) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα τη Δευτέρα και Τρίτη (30/11 - 1/12/2015) για να συζητήσει με Έλληνες Αξιωματούχους τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Η πενταμελής αντιπροσωπεία του ΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης Thomas Händel, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας Γεώργιο Κατρούγκαλο και άλλους αξιωματούχους.

 

Η επίσκεψη της Επιτροπής στην Αθήνα πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεωργίου Κατρούγκαλου με σκοπό τη συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση προτάσεων όσο αναφορά τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στην Ελλάδα, στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.Image and video hosting by TinyPic

 

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του ΕΚ Thomas Händel εξέφρασε αισιοδοξία ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα και δήλωσε:   "Προσφέρουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία. Αποστολή μας είναι να τροφοδοτήσουμε τον προβληματισμό των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών στην κοινωνική πολιτική. Η έμφαση θα δοθεί στην απασχόληση και την κοινωνική ανάπτυξη. Αποσκοπούμε στην ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, ώστε οι ευρωβουλευτές να προβούν σε μια σε βάθος ανάλυση των προκλήσεων και των προοπτικών που διαφαίνονται".

 

Την Αντιπροσωπεία του ΕΚ αποτελούν:

 

- Thomas Händel, Πρόεδρος  (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Γερμανία)

 

- Miapetra Kumpula-Natri,  (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ, Φινλανδία)

 

- Amjad Bashir (Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Ηνωμένο Βασίλειο)

 

- Laura Agea (Ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας, Ιταλία)

 

- Kostadinka Kuneva (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Ελλάδα)

 

Πρόγραμμα της επίσκεψης

 

Τη Δευτέρα 31/11/2015 η αντιπροσωπεία του ΕΚ θα συναντήσει τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Κατρούγκαλο, την Αναπληρωτή Υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου καθώς και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Στη συνέχεια οι ευρωβουλευτές θα έχουν συναντήσεις με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

 

Την Τρίτη 1/12/2015 η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της  Βουλής των Ελλήνων και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη.

 

Δηλώσεις προς τον Τύπο

 

Σύντομες δηλώσεις προς τον Τύπο έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις 16:00, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, και την Τρίτη στις 14.00, μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments