....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΗΣ Π. Ε. ΠΕΛΛΑΣ

 Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να

ενημερώσουμε το Σύλλογο Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τις μετακινήσεις που γίνονται τα τελευταία έτη από τις περιφερειακές υπηρεσίες (Γιαννιτσά, Σκύδρα, Φούστανη, Αριδαία) προς το διοικητικό κέντρο της Έδεσσας. Προφανώς, ο εν λόγω Σύλλογος είναι σύλλογος του Διοικητηρίου και δεν ενδιαφέρεται, αλλά ούτε και αντιλαμβάνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης συγκεντρώνει συστηματικά προσωπικό και υπηρεσίες στην Έδεσσα.

Επίσης, λόγω του στενού οπτικού του ορίζοντα, ο εν λόγω Σύλλογος δεν αντιλαμβάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού είναι ένα φαινόμενο πολύ έντονο σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ορισμένες δε Π.Ε. πολύ εντονότερο από την Πέλλα, πράγμα που τονίστηκε και στη σύσκεψη που συμμετείχαμε, άρα χρήζει και συνολικού σχεδιασμού για κάθε Π.Ε. Το ζήτημα, λοιπόν, δε λύνεται με αποσπασματικές μετακινήσεις, όπως οι επίμαχες.

Όσον δε αφορά το κεφάλαιο ψεύδη και επειδή το ψέμα ως γνωστόν έχει κοντά ποδάρια ,σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι Θεσσαλονίκης, όπως τον αποκαλείτε, επιζήτησε τη συνεργασία με το Σύλλογό σας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που ανέκυψαν. Παρόλο δε που -όπως αναφέρετε στην επιστολή σας- η πρόεδρος  ζει και εργάζεται στη Θεσ/νίκη, το ΔΣ απαρτίζεται από μέλη που ζουν και εργάζονται σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες και όλοι είμαστε ενήμεροι και πάντα παρόντες σε κάθε περίσταση, σε όποια Π.Ε. χρειαστεί .

Οι “κακοί” πληροφοριοδότες μας, όπως τους αποκαλείτε άλλωστε, είναι  συνάδελφοί μας και αν έχετε αντίθετη άποψη, καλά είναι να μιλήσετε μαζί τους κι ας μην είναι μέλη του συλλόγου σας όλοι.

Το αν το  Αγροτικό Κτηνιατρείο Αριδαίας  κλείσει ή όχι, μετά από αυτές τις κινήσεις, είναι κάτι που ο καιρός θα το δείξει και η σπουδή σας να το βεβαιώσετε ενεργώντας ως γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη, δεν περιποιεί τιμή για το Σύλλογό σας. Σχετικά με  το Γραφείο  Αγροτικής Ανάπτυξης της Αριδαίας, όμως δε μας ενημερώνετε τι θα γίνει, θα κλείσει? Ή μήπως αγνοείτε την ύπαρξή του?

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΠΕΚΕΜ εστίασε κυρίως στον τρόπο μετακίνησης των συναδέλφων. Όλοι οι άλλοι φορείς που διαμαρτύρονται, συμπεριλαμβανομένου και του Τοπικού Τμήματος Πέλλας (ΤΟΤ Πέλλας) του ΣΕΠΕΚΕΜ, που γνωρίζουν την περιοχή και τις ανάγκες της καλύτερα από σας κι από μένα, ψεύδονται κι αυτοί?

Όσον δε αφορά τη συνάδελφο διευθύντρια Δ/κού -Οικ/κού, μπορεί να μην είναι σήμερα Γραμματέας του Συλλόγου σας, αλλά εκλέχτηκε στο Σύλλογό σας, χρημάτισε Γραμματέας του και μάλιστα ήταν και αντιπρόσωπός σας στην Ομοσπονδία στην οποία είχε εκλεγεί μέλος του Γενικού Συμβουλίου. Άν όλα αυτά δεν τη καθιστούν συνδικαλίστρια, μάλλον η δική σας άγνοια είναι επικίνδυνη...

Ίσως όμως τα παραπάνω αναφερόμενα να είναι ο λόγος που η θέση του συλλόγου σας ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση των Δ/ντών! (που παρεμπιπτόντως ταυτίζεται με τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη)!!

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι ο Σύλλογός μας και όχι η Πρόεδρος προσωπικά, αντέδρασε πάντοτε όταν υπήρξε ανάγκη. Δεν γνωρίζουμε σε ποιες μετακινήσεις αναφέρεστε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε το ΤΟΤ Θεσσαλονίκης , ούτε άλλο Τοπικό Τμήμα άλλης Π.Ε. και συνεπώς ούτε ο ΣΕΠΕΚΕΜ, κλήθηκαν και ολιγώρησαν να παρέμβουν σε καμία περίπτωση. Τέτοιου είδους μετακινήσεις άλλωστε γίνονται μόνο στην ΠΕ Πέλλας! Παρεμπιπτόντως σας αναφέρω ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Αριδαία, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά είναι διαφορετικές πόλεις.

Και τώρα στο σημαντικότερο-κατά δήλωσή σας – όλων!!!

¨Όταν ο δημοσιογράφος  ρώτησε την Πρόεδρο αν τηρήθηκαν όλα τα κριτήρια απαντήθηκε βάσει του υπαλληλικού κώδικα, ότι σε περίπτωση που υπάλληλος μετακινείται από Δήμο σε Δήμο (πόσω μάλλον από πόλη σε πόλη) ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ, όπως στην περίπτωση αυτή, πρέπει να εξετάζονται μια σειρά από κριτήρια και στην περίπτωση αυτή αποδεικνύεται ότι τα κριτήρια αυτά δεν εξετάστηκαν . Μπορεί όμως, αγαπητοί συνάδελφοι να υπάρχουν υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες ή Νομούς ή Δήμους που να ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να μετακινηθούν. Η πάγια θέση του Συλλόγου και της ΟΣΥΑΠΕ είναι να μην μετακινείται κανείς χωρίς αίτησή του ή σύμφωνη γνώμη του. Όμως, μπορεί να υπήρχαν συνάδελφοι που να επιθυμούν να μετακινηθούν στην Έδεσσα είτε από άλλη πόλη, είτε από άλλους Νομούς, είτε και από άλλες Περιφέρειες ακόμα.

Και δεν νομίζω, ότι σας είναι άγνωστη η διαδικασία αίτησης μετακίνησης από πόλη σε πόλη ή και από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, κ. Τζάκο, Πρόεδρε του Συλλόγου Π.Ε. Πέλλας, καθώς τον Αύγουστο του 2014 (τότε που γνωρίζατε ότι ο Σύλλογός μας ονομάζεται Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι Σύλλογος Θεσσαλονίκης), απευθυνθήκατε στην Πρόεδρο του Συλλόγου για να συνεργαστείτε και να συντάξει το αίτημα μετακίνησης σας στην Περιφέρεια Αττικής. (Το πρωτότυπο της αίτησης σας στο WORD υπάρχει στον Η/Υ της )

Συμπερασματικά, μάλλον εσείς ψεύδεστε και παραπληροφορείτε τους συναδέλφους, ασκώντας έναν πρωτόφαντο ακόμα και για έμπειρους συνδικαλιστές εργοδοτικό συνδικαλισμό, σε αυτή τη φάση της λειτουργίας σας, τουλάχιστον. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί από πλευράς του προέδρου σας, η επιστολή του στις 15/1/2015 που διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕ Πέλλας, απέχει πολύ από τη σημερινή μετριοπαθή του θέση.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι όπως επανειλημμένα και προς κάθε κατεύθυνση έχουμε τονίσει,  η πάγια θέση του Συλλόγου μας ,που περιλαμβάνεται άλλωστε και στο Διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι¨:Απαγόρευση της ενδοπεριφερειακής μετακίνησης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπαλλήλου. Επιπρόσθετα για τις όποιες μετακινήσεις πραγματοποιούνται αυτές θα πρέπει να γίνονται με δημόσια και διαφανή διαδικασία(διαδικασία μεταθέσεων του υπαλληλικού κώδικα), με προκαθορισμένα κριτήρια, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της συνυπηρέτησης.”

Η απομόνωση ενός αποσπάσματος από μια συνέντευξη και η διαστρέβλωση των δηλώσεων της Προέδρου καθώς και η εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων, αποτελεί προϊόν κακόβουλης επεξεργασίας, για εξαγωγή γκεμπελικών συμπερασμάτων  τα οποία -όλως τυχαία !!- εξυπηρετούν τους σκοπούς της διοίκησης.

Εν κατακλείδι, συνάδελφοι του ΔΣ του ΣΥΑΠΕΠ , το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να λύνουμε προβλήματα. Η τακτική του διαίρει και βασίλευε δε βοηθά σε αυτό. Γι αυτό, σταματήστε να ασχολείστε με την κριτική και τη συκοφάντηση του ΣΕΠΕΚΕΜ, που αποτελεί πάγια τακτική σας, για να αποπροσανατολίζετε τους συναδέλφους από τα σημαντικά προβλήματα που καλούμαστε ενωμένοι να λύσουμε κι ας προσπαθήσουμε να έχουμε  μία λύση για κάθε πρόβλημα και όχι ένα πρόβλημα σε κάθε λύση...

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

 

 

 

Παπαλεξίου Αφεντούλα

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

  Βαζούρας Δημήτρης

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments