....

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ

    «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ»


Σάββατο 4 του Δεκέμβρη  στις 18:30  Διαδικτυακή Eκδήλωση Συλλόγων Εκπ/κών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης,  που έχουν  προκηρύξει  απεργία – αποχή από την αξιολόγηση   https://www.youtube.com/watch?v=-nx15dAkat0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο αγώνας που δίνουμε, όλο το τελευταίο διάστημα, ενάντια στην αξιολόγηση είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου, της δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος, προβάλλουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών για  ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης, με τη βοήθεια των ακριβοπληρωμένων γραφίδων, προσπαθεί να μας συκοφαντήσει και να απαξιώσει τον αγώνα μας, να στοχοποιήσει τα σωματεία και την οργανωμένη στάση του κλάδου. Τα σχέδιά τους βρίσκουν τείχος. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με το εμβληματικό 95% στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της λεγόμενης αξιολόγησης, η συγκλονιστική συμμετοχή των 100.000 απεργών της 11ης του Οκτώβρη, οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι πολύμορφες δράσεις των σωματείων δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν συλλήβδην τα κυβερνητικά σχέδια.
Την ίδια στιγμή δυναμώνει η επίθεση της κυβέρνησης σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από τη λεηλασία του εισοδήματος, το τσάκισμα δικαιωμάτων μας, τον αυταρχισμό και την καταστολή, μέχρι την έκθεσή μας σε κάθε είδους κινδύνους στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.
Τo Δ.Σ. της ΔΟΕ  μετά τις Γενικές  Συνελεύσεις  και την Ολομέλεια των προέδρων δεν συντονίστηκε με τη θέληση της βάσης  και δεν προχώρησε σε αποφάσεις υλοποίησης της εκφρασμένης βούλησης του κλάδου για επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής.
 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε και ΕΛΜΕ, που έχουν προκηρύξει απεργία αποχή  απο την αξιολόγηση  διοργανώνουν διαδυκτιακή  ενημερωτική εκδήλωση   το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου  και ώρα 18.30 στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=-nx15dAkat0
Ζητάμε άμεσα από τo ΔΣ της ΔΟΕ
Να επαναπροκηρύξει απεργία – αποχή από την αξιολόγηση (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη)
 
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.
Απαντάμε συλλογικά και αποφασιστικά! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας!
Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments