....

ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως σύσταση επιχειρήσεων που θα προβλέπει τη διεκπεραίωση περισσότερων διαδικασιών από τις Υπηρεσίες μιας Στάσης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το διοικητικό κόστος για τους ενδιαφερομένους θα φέρει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας.

 

Οι Υπηρεσίες μιας Στάσης θα αποδίδουν στις εταιρείες κλειδάριθμους Taxis, ώστε να μη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να περνά από το γκισέ της Εφορίας, ενώ στόχος είναι σε επόμενη φάση η επέκταση των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας για να μη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να πηγαίνει ούτε στον ασφαλιστικό του φορέα.

Έτσι εντελώς ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται όλος ο κύκλος των ενεργειών που αφορά και τη σύσταση αλλά και την ενεργοποίηση μιας νέας επιχείρησης ώστε κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας από το γραφείο να μπορεί να συστήσει την επιχείρησήη του.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα παρέχονται πληροφορίες για την Υπηρεσία αυτή. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν τα Πληροφορικά Συστήματα του Δημοσίου, με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Η αρχή θα γίνει από τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν και οι επιχειρήσεις άλλων μορφών. Όλα τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για τη νομική υπόσταση μιας εταιρείας θα αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο με βάση μια πλήρως ηλεκτρονικοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments