....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΕΛΤΑ

Σε κρίσιμη καμπή λόγω σειράς αστοχιών της παρούσας διοίκησής τους αλλά και της κυβερνητικής αδιαφορίας βρίσκονται τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα την πρόκληση αλυσιδωτών εξελίξεων

Μια σειρά λανθασμένων (στην καλύτερη περίπτωση) χειρισμών που οδηγούν στην απώλεια ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, όπως η καθολική ταχυδρομική υπηρεσία που φαίνεται να κοστίζει στον φορέα 100 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά και η εξώδικη διαμαρτυρία της ΔΕΗ επειδή τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν εγκαίρως τις εισπράξεις λογαριασμών ρεύματος, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν ακόμα και για παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, πρωτόγνωρα πολεμικό κλίμα μεταξύ δύο κρατικού ενδιαφέροντος φορέων που υπό κανονικές προϋποθέσεις όφειλαν να συνεργάζονται στενά έχει δημιουργήσει η διοίκηση των ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, με επιστολή του στις 5 Μαΐου 2017 προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιάννη Ζαρολιάγκη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης τον εγκαλεί για μια υπόθεση που θυμίζει ό,τι χειρότερο συνέβη προ ετών στον ιδιωτικό τομέα. Οταν δηλαδή η εταιρεία Energa δεν κατέβαλε τις εισπράξεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας και το ΕΕΤΗΔΕ στα κρατικά ταμεία. Μιλά δηλαδή ο πρόεδρος της ΔΕΗ για την καθυστερημένη απόδοση οφειλομένων ποσών από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments