....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ ΣΛΑΤΙΝΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ ΣΛΑΤΙΝΗ

 

"Τα δεδομένα επιβάλλουν την παρουσία μου στο νέο διαφαινομενο πολιτικό τοπίο " Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου,για πρώτη φορά "σπάει" την σιωπή του και μιλά ξεκάθαρα για το τι θα πράξει ο ίδιος στο άμεσο μέλλον στα αυτοδιοκητικα, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

 

Η Συνέντευξη έχει ως εξής:

 

 Ερώτηση: Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όπου το μέλλον της αυτοδιοίκησης  θα κριθεί απο ένα νομοσχέδιο. Ποιό είναι το σχόλιο σας;

Απάντηση: Στο παραπάνω ερώτημα προσθέτω και το "μέλλον της διοικητικής λειτουργίας",αφού το οικονομικό συνέχιζει να έχει την ίδια φθίνουσα πορεία. Όπως όλα δείχνουν, οι 325 δήμοι της χώρας βρίσκονται ήδη στον προθαλαμο της εντατικής και με το νομοσχέδιο θα χρειαστούν αναπνευστήρα! Από την φύση μου δεν είμαι μηδενιστής, θέλω όμως να είμαι ρεαλιστής,  προτιμώντας να κοιτώ στα μάτια το πρόβλημα και τις συνέπειες του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια της κρίσης αποτελεί τον κύριο "αιμοδότη" στα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης. Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσουν θέματα που θα προάγουν την ισχυρή αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει θέματα όπως αυτό της απλής αναλογικής!! Ένα Θέμα που θα διογκώσει και δεν θα λύσει προβλήματα. Αυτό είναι ένα απο τα πολλά προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον και μάλιστα με την συνδρομή της βουλευτικής ψήφου ,η οποία θέλει να επιβάλλει την απλή αναλογική σε άλλους, χωρίς πρώτα να την εφαρμόζει σε επίπεδο Εθνικών εκλογών.

Ερώτηση: Αν λοιπόν φτάσουμε ως εκεί, τότε τι πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει μέχρι το 2019,όταν και θα έρθει η ώρα των Δημοτικών εκλογών;

 

Απάντηση: Κάτι μου λέει ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα μπροστά μας.Αυτές οι προσδοκουμενες "βαθιές τομές" στην λειτουργία των δήμων,ε ίναι λογικό να προκαλέσουν αναστάτωση. Καλές και επιθυμητες οι λεγόμενες"διαπαραταξιακες συνεργασίες "αλλά υπό όρους. Ο μελλοντικά εκλεγμένος δήμαρχος σαφώς και θα πρέπει να "ελέγχεται ",όπως άλλωστε συμβαίνει τώρα, δεν μπορεί όμως να βρίσκεται σε...ομηρια. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποιες σκέψεις, γιατί πρέπει οργανωμένα και συντεταγμένα να πάμε στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά την προοπτική των συνεργασιών, ειλικρινά νιώθω περήφανος που στον δήμο μας την εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια.

 

Ερώτηση: Στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο έχει θέση ο Δημήτρης Γιάννου ;

 

Απάντηση : Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σ' αυτό . Κανείς δεν γεννιέται για να γίνει μελλοντικά δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος . Η πρόθεσή διαμορφώνεται πάντα από τις εκάστοτε συνθήκες αλλά και από την δημιουργική θέληση. Κάπως έτσι πήρα τις αποφάσεις μου και με την διπλή εμπιστοσύνη (2010-2014) των δημοτών, υπηρέτησα και υπηρετώ τον Δήμο εδώ και επτά χρόνια από τη θέση του δημάρχου . Αν πρέπει να απαντήσω στο ερώτημα "τι σκέφτομαι να κάνω " θα απαντήσω ευθέως ότι οι αποφάσεις προκύπτουν από έναν συνδυασμό ενεργειών, που προάγουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και σε κανένα σημείο τον αυταρχισμό και τον εγωκεντρισμό.

 

Ερώτηση : Σας θυμίζω ότι το 2014 είχατε πει , πως το 2019 θα είναι η τελευταία σας χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

 

Απάντηση : Να σας θυμίσω και εγώ με την σειρά μου, ότι στον δήμο Έδεσσας είμαι απο το 2006 με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου τοτε. Το 2010 χρόνιά αλλαγών για την αυτοδιοίκηση(Καλλικράτης) αποφάσισα να ηγηθω παράταξης που κέρδισε τον δήμο. Το 2014 στην συνέχεια της οργανωτικής δομής του "Καλλικράτη" κερδίσαμε και πάλι τις εκλογές. Τωρα πάμε στο 2019... Πιστεύω ότι οι συγκυρίες επιβάλλουν την παρουσία μου στο νέο διαφαινόμενο πολιτικό σκηνικό. Αυτή η λεγόμενη "επιβολή "κάθε άλλο παρά ως "αυταρχική" μπορεί να χαρακτηρισθεί. Για μένα είναι θέμα συνείδησης. Και με αυτήν θέλω να τα έχω καλά, όπως και με τον κόσμο που με εμπιστεύεται. Η παράταξη μας, παρά τις απώλειες της(κάποιοι υπεχώρησαν για προσωπικούς λόγους)παραμένει συμπαγής ,με παραγωγή ουσιαστικού έργου, και είναι αποφασισμένη να αφήσει την μελλοντική της σφραγίδα σε αυτά που έρχονται.

 

Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για αυτά που ακούγονται, περί ενδοπαραταξιακών φιλοδοξιών, για μελλοντικές ηγεσίες;

 

Απάντηση: Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας" μικρός ηγέτης "σε αυτά που εξ ορισμού καλείται να κάνει μέσα στο δήμο. Το ότι υπάρχουν "φιλοδοξίες "αυτό ειναι θεμιτο. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν άλλωστε. Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που προεχει είναι το κοινό και όχι το προσωπικό καλό. Δίπλα μου έχω άξιους συνεργάτες ,που έχουν την διάθεση της συμπόρευσης σε έναν αγώνα δύσκολο για την αντιμετώπιση των μελλοντικών δυσκολιών.

 

Ερώτηση: Τι μήνυμα δίνεται στους δημότες σας;

 

 Απάντηση: Έχουμε άλλα δύο χρόνια μέχρι της εκλογές. Πρέπει να είμαστε μαζί, για να αλλάξουμε ακόμα προς το καλύτερο τον τόπο μας. Στην κατάλληλη στιγμή θα γνωρίζουν τις αποφάσεις μας. Αποφάσεις που θα ληφθούν σε ομαδικό επίπεδο, με ενιαίες θέσεις, γιατί ο δήμος μας πρέπει να βαδίσει με σιγουριά στις δυσκολίες του μέλλοντος.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments