....

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η δημοτική αρχή μιας αμερικανικής πόλης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια ενός Αφροαμερικανού, που σκοτώθηκε τον Απρίλιο από έναν λευκό αστυνομικό ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισε θανάσιμα με πέντε σφαίρες στην πλάτη, ένα περιστατικό το οποίο είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η δημοτική αρχή του Βορείου Τσάρλεστον, στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (νοτιοανατολικά) ενέκρινε χθες αυτόν το συμβιβασμό που αποτέλεσε το αντικείμενο μιας εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητης από την ποινική διαδικασία, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο δήμαρχος, Κιθ Σάμεϊ.Image and video hosting by TinyPic

 

Αυτή η συμφωνία, έξι μήνες μετά τον βίαιο θάνατο του Ουόλτερ Σκοτ, «είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο Σάμεϊ.

Ο Μάικλ Σλάγκερ, ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό πυροβολώντας τον, συνελήφθη και διώχθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τρεις ημέρες μετά την πράξη του, κατόπιν απολύθηκε από το αστυνομικό σώμα. Ένα γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στις ΗΠΑ.

Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας πολίτης διακρίνεται ο λευκός αστυνομικός να πυροβολεί εναντίον του Ουόλτερ Σκοτ, ηλικίας 50 ετών, που επιχειρεί να διαφύγει πεζή. Ο Σλάγκερ πυροβόλησε 8 φορές και 5 σφαίρες χτύπησαν το θύμα.

Αυτή η τραγωδία πυροδότησε κύματα διαδηλώσεων, που πολλές φορές είχαν καταλήξει σε ταραχές, σε ολόκληρη την Αμερική.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments