....

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΡΑΓΚΗΣ, Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΑ

Ο έρωτας τον οδήγησε στην Ιαπωνία, αλλά ο Αθανάσιος Φραγκής δεν ήταν ακόμα έτοιμος να αποχωριστεί την Ελλάδα.

Έτσι, αποφάσισε να φέρει ένα κομμάτι από την Ελλάδα, στη νέα χώρα κατοικίας του ιδρύοντας, το 2001, την εταιρεία εισαγωγής ελληνικών προϊόντων, με το όνομα «Νοστιμιά», που μπορεί να βρει κανείς ελληνικά και κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα.

nostimia

Τι σας οδήγησε στην Ιαπωνία;
Το 1994 γνώρισα την σημερινή σύζυγό μου στην Αγγλία όπου κατοικούσα μέχρι τότε και παντρευτήκαμε στις αρχές του 97.
Εκείνη είναι Γιαπωνέζα. Σε κάποια στιγμή διερωτηθήκαμε «Γιαπωνέζα εκείνη, Έλληνας εγώ τι δουλειά έχουμε στην Αγγλία;»
Έτσι, μετά από έρευνα και στις δύο χώρες για να διαπιστώσουμε ποια χώρα ήταν πιο κατάλληλη για τις δικές μας επιδιώξεις, αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε στην Ιαπωνία.

Τι είναι το Nostimia και πότε δημιουργήθηκε;
Η Νοστιμιά είναι εταιρία εισαγωγής Ελληνικών τροφίμων και κρασιών, τα οποία διαθέτουμε χονδρικώς και μέσα από το διαδίκτυο, και δημιουργήθηκε το 2001. Η λιανική διάθεση, περιορίζεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσα από το διαδίκτυο, με δυνατότητα παράδοσης την επόμενη ημέρα, σε ολόκληρη την Ιαπωνία, με εξαίρεση κάποια απομακρυσμένα νησιά, εάν λάβουμε την παραγγελία πριν από το μεσημέρι.

nostimia

Πώς προέκυψε η δημιουργία της «Νοστιμιάς»;
Στην διάρκεια της της έρευνας που κάναμε, διαπιστώσαμε ολοκληρωτική σχεδόν ανυπαρξία Ελληνικών προϊόντων στην
​Ιαπωνία και έτσι γεννήθηκε, το 2001, η εταιρεία «Νοστιμιά» για να εισάγει Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Στην απόφασή μας αυτή σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η αγάπη μας για την υγιεινή διατροφή, την Ελληνική κουζίνα και η κάθετη αντίθεσή μας στην χρησιμοποίηση χημικών ουσιών, στην καλλιέργεια και την μεταποίηση τροφίμων.

Υπάρχουν άλλα μαγαζιά με ελληνικά προϊόντα στην Ιαπωνία;
Ελληνικά προϊόντα εκτός των προϊόντων που εισάγει η εταιρία μας υπάρχουν ελάχιστα και καταστήματα που εξειδικεύονται στην πώληση Ελληνικών προϊόντων, απουσιάζουν εντελώς.

Πόσα ελληνικά προϊόντα εισάγετε στην Ιαπωνία;
Εισάγουμε Ελληνικό γιαούρτι, τυριά, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, μελόξυδο, μέλι, και μια σειρά από 20 περίπου Ελληνικά κρασιά. Η γκάμα των προϊόντων μας αυξάνεται συνεχώς και πάντα αναζητούμε νέα ποιοτικά προϊόντα για να προσθέσουμε σ' αυτήν. Επίσης διαθέτουμε και μια σειρά Κυπριακών προϊόντων που μας προμηθεύει εταιρία εισαγωγής κυπριακών προϊόντων με την οποία έχουμε συνεργασία.

nostimia

Εκτιμούν οι Ιάπωνες τις ελληνικές γεύσεις;
Η γκάμα των προϊόντων μας δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα έρευνας της αγοράς και εκτεταμένων γευστικών δοκιμών, για να διαπιστωθεί η γευστική αποδοχή τους. Το γεγονός ότι η επανάληψη των παραγγελιών των προϊόντων μας κυμαίνεται απο 90 έως 95%, σημαίνει πως όλα τα προϊόντα μας ταιριάζουν στις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων.

Τι σχέδια κάνετε για το μέλλον;
Η εταιρία μας στην 15χρονη σχεδόν πορεία της, έχει παρουσιάσει αύξηση του τζίρου της σε κάθε οικ. έτος. Στόχοι μας είναι ο εμπλουτισμός της γκάμας και η διεύρυνση του πελατολογίου μας, καθώς και η δημιουργία του καταστήματος που προανέφερα. Εάν το κατάστημά μας έχει επιτυχία, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε αλυσίδα καταστημάτων. Αυτό όμως, βρίσκεται ακόμη πολύ μακρυά. Στα μεσοπρόθεσμα σχέδιά μας βρίσκεται η δημιουργία ενός καταστήματος σε κεντρικό σημείο του Τόκιο, που θα συνδυάζει και χώρο εστίασης.

 

http://www.huffingtonpost.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments