....

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι υπουργοί κ.Σταθάκης, Σκουρλέτης και Φάμελλος ανακοινώνοντας τη νέα διαχείριση της αυθαίρετης δόμησης. Σε δημόσια δασική έκταση το οικόπεδο που βρήκαν τον θάνατο 26 άνθρωποι.

Την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία επιταχύνονται οι διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, μεταξύ αυτών και η εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων οικημάτων στην Αττική, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο.

Με την τροπολογία, η οποία θα περάσει σήμερα από τη Βουλή, η διαχείριση των αυθαιρεσιών δόμησης μετατίθεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε επιθεωρητές δόμησης και πλέον από τη Δευτέρα ξεκινούν οι πρώτες 100 κατεδαφίσεις για αυθαίρετα στην Αττική.

Ειδικότερα, επισπεύδονται οι διαδικασίες κατεδάφισης για τέσσερις κατηγορίες οι οποίες είναι:

-ζώνες μέσα από τον αιγιαλό

-οριοθετημένα ρέματα

-κηρυγμένες ως αναδασωτέες περιοχές και

-εθνικούς δρυμούς.

Σκουρλέτης: Πέρα από την πρώτη κατοικία, αποζημίωση θα δοθεί και για τις δεύτερες κατοικίες

"Πέρα από την οπτική κάθε πολιτικής δύναμης ή δημόσιου σχολιαστή, αίτημα της κοινωνίας είναι να γίνουν τομές στον τρόπο που χτίζονται οι πόλεις μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω για την αταλάντευτη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση" είπε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας: "Πέρα από την πρώτη κατοικία, αποζημίωση θα δοθεί και για τις δεύτερες κατοικίες. Ως προς την αποζημίωση για οικοσκευή, επειδή μιλάμε για πυρκαγιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχουμε εξομοιώσει τον συντελεστή για όσα οικήματα χαρακτηρίζονται κίτρινα, όπως με αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινα".

Φάμελλος: Δημόσια δασική έκταση το οικόπεδο που βρήκαν τον θάνατο 26 άνθρωποι

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι το οικόπεδο που βρήκαν τραγικό θάνατο οι 26 άνθρωποι είναι "διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου".

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ' αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Δείτε την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments