....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΩΝΕ!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες 47χρονης η οποία λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική, ενώ προηγουμένως τους υπνώτιζε με χάπια.
Πρόκειται για την:

επ) TOPALOVA (ον) YULIYA του LUBOMIR ή LYUBOMIROVA και της MINCA ή MINKA γεννηθείσα στις 14-3-1968 στην Βουλγαρία

Η γυναίκα συνελήφθη στις 11 Ιουνίου καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι είχε διαπράξει τουλάχιστον 6 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα, από το 2011 επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά τους και παρουσιάζονταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό την πρόσληψή της ως εσώκλειστη.

Για να εντοπίσει τα θύματά της αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας ηλεκτρονικές αγγελίες από ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και ως σοβαρά προβλήματα υγείας και κατά την επικοινωνία μαζί τους, συστηνόταν με διαφορετικά κάθε φορά στοιχεία.

Στη συνέχεια, αφού εντόπιζε τα θύματά της, μετέβαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων για να αναλάβει -τάχα- τα καθήκοντά της. Εκεί, κατά την ενασχόλησή της με τις οικιακές εργασίες, έριχνε υπνωτικά στο νερό που έπιναν οι παθόντες, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Ακολούθως, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τόσο από τους χώρους των σπιτιών όσο και από τα χέρια και τον λαιμό των θυμάτων.

 

Μία σημαντική υπόθεση, που αφορά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, από 47χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, εξιχνίασε η αστυνομία. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της υπόθεσης, στις 11 Ιουνίου 2016 συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, 47χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης, επίσης για ληστεία. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι η συλληφθείσα διέπραξε έξι ληστείες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ερευνάται η εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. 

Η 47χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά αυτών, από το 2011, στους οποίους εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό την πρόσληψή της ως εσωτερική. Για να εντοπίσει τα θύματά της αναζητούσε στο διαδίκτυο αγγελίες που ζητούσαν να εργαστούν ως αποκλειστικές σε ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Βουλγάρα συστηνόταν με διαφορετικά στοιχεία, κάθε φορά που επικοινωνούσε μαζί τους. Αφού εντόπιζε τα θύματά της, πήγαινε στις οικίες των ηλικιωμένων για να αναλάβει τα καθήκοντά της και κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής της με τις οικιακές εργασίες έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία και τους έδινε υπνωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τόσο από τους χώρους των οικιών, όσο και από τα χέρια και το λαιμό των παθόντων. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η 47χρονη δρούσε με τρόπο που δυσχέραινε τον εντοπισμό της. Συγκεκριμένα, φρόντιζε κάθε φορά να χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες απέρριπτε μετά από τη διάπραξη κάθε αξιόποινης πράξης, ενώ παράλληλα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έμενε στις οικίες μόνο μία ημέρα. 

Με τη χορήγηση υπνωτικών ουσιών κινδύνευε η ζωή των ηλικιωμένων, αφού επρόκειτο για ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και στη συνέχεια νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία για μεγάλο διάστημα. 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και διατάχθηκε η φυλάκισή της, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments