....

ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΈΡΕΥΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα λόγω της λιτότητας, συχνότερο το φαινόμενο

στους άνδρες αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.

Εκτενές αφιέρωμα σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα πραγματοποιεί η βρετανική Guardian, τονίζοντας πως η αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών. Εξειδικεύοντας τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών, η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι μεγάλες περικοπές δαπανών στην Ελλάδα αύξησαν κατακόρυφα τις αυτοκτονίες στη χώρα και μάλιστα τις αυτοκτονίες των ανδρών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, για κάθε 1% των κυβερνητικών περικοπών υπάρχει αύξηση 0,43% στις αυτοκτονίες των Ελλήνων ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιώντας τη σχετική αναγωγή, η βρετανική εφημερίδα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Μόνο για την περίοδο 2009 - 2010, περί τους 551 άνδρες, ελληνικής καταγωγής, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία αποκλειστικά "λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας".

"Αν αναλογιστεί κανείς πως το 2010, σημειώνονταν δύο αυτοκτονίες την ημέρα στην Ελλάδα, τότε το 50% αυτών οφείλεται αποκλειστικά στην επιβολή των αυστηρών μέτρων λιτότητας", σπεύδει να υποστηρίξει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, οι άνδρες ηλικίας 45-89 ετών εμφάνιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας, ως απάντηση στη λιτότητα, λόγω των μεγάλων περικοπών που υπέστησαν σε μισθούς και συντάξεις.

Παρόλα αυτά οι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το «μοίρασμα» των 500 εκατ. ευρώ συνιστά μια πρώτης τάξεως επιτυχία του Σαμαρά, το οποίο και πρέπει να εκτιμήσουμε δεόντως.


http://www.oneminute.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments