....

ΔΕΙΤΕ LIVE ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ : ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

LIVE Βουλή | Πρόταση μομφής: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το Σκοπιανό – Έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις ο Κοτζιάς με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα –– Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο Newsbomb.gr

Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με απειλές ακόμη και για πραξικόπημα από το φυγόδικο πρώην - πλέον - βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, και με τους τόνους να είναι ιδιαίτερα υψηλοί συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο (16/06/2018) στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία εναντίον της κυβέρνησης, για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων σχετικά με το ονοματολογικό.

Δείτε LIVE εικόνα έξω από την  Βουλή

 

 

 

Δείτε LIVE τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

 

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η πρωτοφανής και αήθης επίθεση που 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τόσο οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, όσο και οι επικείμενες αποκαλύψεις, στις οποίες φέρεται να είναι έτοιμος να προβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη ΝΔ και ζητά δέσμευση ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ», για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Το ΚΚΕ αποχώρησε την Παρασκευή από τη συζήτηση, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αποβληθεί από την Ολομέλεια, εξαιτίας των δηλώσεων Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς ετοιμάζεται να φέρει στο φως έγγραφα που αφορούν την διπλωματική στάση παλαιότερων κυβερνήσεων στο θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Τα έγγραφα που έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο Εξωτερικών να αποχαρακτηριστούν είναι περίπου 30 και σύμφωνα με πληροφορίες του Real θα δημοσιοποιηθούν σήμερα, Σάββατο (16/06/2018) στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα έγγραφα αναφέρεται ότι στις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει, από προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις με τα Σκόπια, δεν ζητούσαν Συνταγματικές αλλαγές και διπλή ονομασία από τα Σκόπια, αλλά σκέτο «Μακεδονία» για εσωτερική χρήση, όπως έχει πει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνεντεύξεις του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε η ψηφοφορία, επί της προτάσεως δυσπιστίας, να ξεκινήσει κοντά στις 18:30 το απόγευμα και αφού προηγουμένως μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε λεπτό προς λεπτό στο LIVE Blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments