....

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΔ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ

Ακαρπη απέβη η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων δεν τα «βρήκαν» στο χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες αλλά και πόσες θα είναι.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη στις 17:00, για να βρεθεί λύση στις διαφορές και τις αποκλίσεις απόψεων που υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων, όπου εξέφρασαν τις θέσεις των κ.κ. Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη.Image and video hosting by TinyPic

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφωνίες παραμένουν για τρία κυρίαρχα ζητήματα:

1. Πότε θα στηθούν οι κάλπες

Οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν εκφράσει την άποψη, οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίρρηση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει λυθεί το πιο σημαντικό: Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο να στήσει το λογισμικό για να διεκπεραιώσει την διαδικασία. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιλεγεί η εταιρεία και από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την προετοιμασία, θα ορισθεί αναλόγως και η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών.

Ως πιθανότερες ημερομηνίες, εξετάζονται η 1η Νοεμβρίου ή η επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου με τις επαναληπτικές, αν χρειαστούν, να διεξάγονται μια εβδομάδα μετά.

Προβληματισμός υπάρχει ωστόσο γιατί η 8η Νοεμβρίου συμπίπτει με τον μεγάλο μαραθώνιο που διεξάγεται στην Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσέλευση των μελών και φίλων του κόμματος.

Ως εκ τούτου εξετάζονται ως εναλλακτικές και προσφορότερες ημερομηνίες η Κυριακή 15 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές – αν χρειαστούν – να γίνουν στις 22 του μηνός.

2. Πόσες κάλπες θα στηθούν

Ο αριθμός που προτείνεται είναι να στηθούν 1.500 κάλπες, μία ανά Καλλικρατικό δήμο.

3. Πόσο θα πληρώσουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν

Οι επικρατέστερες προτάσεις είναι να θεσπιστεί το συμβολικό ποσό του 1 ή των 2 ευρώ για κάθε μέλος. Ωστόσο στέλεχος της ΚΕΦΕ, εισηγήθηκε να θεσπιστεί «αλμυρό» τίμημα: 20 ευρώ για τα νέα μέλη. Το σκεπτικό είναι να αποφευχθούν οι «περαστικοί» από την ψηφοφορία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments