....

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ - ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

- Άλλο ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί να οδηγήσει στην ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
- Μετά την εισαγωγή στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο αναπληρωματικό μέλος έσπασε το πόδι του και είναι σε αναρρωτική άδεια!
- Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να τεθεί θέμα και για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ για τον οποίο έχει διαταχθεί έρευνα για τυχόν συμμετοχή του σε ροζ σκάνδαλο
- Οργισμένη ανακοίνωση δικαστών και εισαγγελέων! Κάποιοι προσπαθούν να εκβιάσουν το ΣτΕ!

Δεν έχουν τέλος τα απρόοπτα γεγονότα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η τρίτη διάσκεψη φαίνεται πως κυριολεκτικά κρέμεται από μία κλωστή και υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να οδηγηθεί και σε ματαίωση ούτε καν αναβολή.

Όλα ξεκίνησαν μετά την εισαγωγή στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας και μέλους της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο, ενώ όπως έγινε σήμερα γνωστό το αναπληρωματικό μέλος, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Το γεγονός της απουσίας ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του κ. Βώρου.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης να τεθούν και αλλά ζητήματα έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ΄ αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο κ. Βώρος και να μπορεί να συμμετέχει στην διάσκεψη. Ακόμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο επαναζήτησης της υπόθεσης στο ακροατήριο, αφού προηγουμένως διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Στο μεταξύ, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νίκο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τις οποίες στρεφόντουσαν η μία κατά της άλλης. Το σκεπτικό των αποφάσεων θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν σήμερα να τεθεί θέμα κατά την έναρξη της συνεδρίασης για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που συμμετέχει στην επίμαχη διάσκεψη και για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την Δευτέρα (17/10/2016), τη διενέργεια έλεγχου για τη διαρροή "ροζ" προσωπικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014 η εν συνέχεια έγινε δικαστής του ΣτΕ. Αυτά τα γεγονότα αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά για τη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ.

Αν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία προδικαστικών θεμάτων που αφορούν το παραδεκτό, το βάσιμο και το έννομο συμφέρον των προσφύγων και εν συνέχεια ανάλογα με το αποτέλεσμα είτε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση είτε οι σύμβουλοι επικρατείας θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οργισμένη ανακοίνωση δικαστών και εισαγγελέων! Κάποιοι προσπαθούν να εκβιάσουν το ΣτΕ!

Κοινή ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σχετικά με την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ-συμμετέχει στην σύνθεση που εξετάζει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών-προσωπική υποθεση του οποίου είδε το "φως" της δημοσιότητας, ενώ ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για το θέμα. Ξεκάθαρα οι δύο ενώσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας!

"Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα" τονίζεται στη σκληρή ανακοίνωση των δύο δικαστικών ενώσεων, στην οποία γίνεται λόγος για προσπάθεια εκβιασμού του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Χαρακτηριστικά αναφέρον οι δύο δικαστικές ενώσεις: "Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της".
Μάλιστα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων του δικαστή του ΣτΕ.

"Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία" έπισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγουν οι δύο δικαστικές ενώσεις : "Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών".

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments