....

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

«Μπορούμε να έχουμε μία ουσιώδη συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσική Ομοσπονδία»,

δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ο Έλληνος πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης στις διαφορές της Δύσης με τη Μόσχα.

«Όπως ξέρετε, τα περασμένα χρόνια οι σχέσεις μας τραυματίστηκαν καθώς προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν έκαναν όσα θα μπορούσαν για να αποτρέψουν την παράλογη κατά τη γνώμη μου πολιτική των κυρώσεων, σε σχέση με τις εντάσεις στην Ουκρανία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «σαν αποτέλεσμα ήρθε το εμπάργκο και στα ελληνικά προϊόντα, που έπληξε σημαντικά την ελληνική οικονομία».

Κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό, το «πάγωμα» των τελευταίων ετών ήταν Χειμώνας και τώρα έχουμε Άνοιξη και θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Άνοιξη για την πραγματική ανάπτυξη των σχέσεών μας, με την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στις 8 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ειδικών εντάσεων αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις και πρέπει να εξετάσουμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε», προσέθεσε.

«Θα πρέπει να δούμε πώς τα έθνη και οι χώρες μας μπορούν να συνεργαστούν πραγματικά σε πολλούς τομείς - οικονομία, ενέργεια, εμπόριο, γεωργία - και να βρούμε πού θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και πρωταρχικά θα δούμε πώς η συνεργασία μας θα είναι εποικοδομητική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, μπορεί να αποτελέσει δεσμό και γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

http://www.agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments