....

Δ/ΝΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Την Τετάρτη 10/03/2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, που αφορούσε στη βιώσιμη διατροφή και που διοργανώθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου και το WWF Ελλάς.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές διαδραστικές δραστηριότητες.
Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Νάνσυ Κουταβά, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων από το WWF Ελλάς, ενώ στη συνολική διοργάνωση του σεμιναρίου, σημαντική ήταν η βοήθεια του κ. Θοδωρή Παπαϊωάννου, μέλους της Π.Ο. του ΚΠΕ Έδεσσας - Γιαννιτσών.https://4.bp.blogspot.com/-SqHSbaIp7fI/WotVPUNEAJI/AAAAAAAAnQI/M81ABubcMxMCA83RNht9vExekuBb2FyHQCLcBGAs/s1600/SVOURAS%2BANIMATE.gif
"Το καλάθι του πικ νικ", είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιώσιμης διατροφής, που δημιουργήθηκε από το WWF Ελλάδας, το WWF Ρουμανίας και το WWF Τουρκίας. Τεκμηριωμένο επιστημονικά και εμπλουτισμένο με καινοτόμες δραστηριότητες, προσεγγίζει τη διατροφή ολιστικά και πολύπλευρα.
Διαβάζουμε μεταξύ άλλων από το πρόγραμμα : ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΙΚ ΝΙΚ  
"Δεν είναι μόνο η γεύση που δίνει ή η μυρωδιά που αποπνέει. Κάθε πιάτο, κάθε τροφή, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Γιατί πίσω της κρύβει μια κουλτούρα και μια ιστορία, άλλες φορές κοντινή και άλλες φορές μακρινή. Απ’ όπου όπου όμως κι αν προέρχεται, από τον κήπο της γιαγιάς ή κάποια μακρινή ήπειρο, ένα πράγμα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας. Ότι η αξία της τροφής είναι τεράστια. Γιατί μας δόθηκε με πολύ κόπο από τη φύση, γιατί καλύπτει ζωτικές μας ανάγκες και γιατί δεν είναι δεδομένη για όλους"

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments