....

ΔΩΡΑ ΜΑΚΡΗ : Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πιστεύω ότι δεν θα τελειώσουν οι φορολογικοί παράδεισοι έτσι εύκολα. Στο τέλος η οικονομική ελίτ θα αλληλουποστηριχθεί, όλα θα φανούν νόμιμα και θα ενισχυθεί κυρίως ο λαϊκισμός, που θα μεταφράζεται ως οργή των λαών που νιώθουν ανίσχυροι απέναντι σε όλα αυτά.

Μόνο στην Ευρώπη να κοιτάξει κανείς για παράδειγμα στην Ιρλανδία ή το Βέλγιο ή το Λουξεμβούργο θα διαπιστώσει ότι είναι οι φορολογικοί παράδεισοι που επιλέγουν χιλιάδες εταιρίες. Ρίξτε μια ματιά μόνο στους γίγαντες του Διαδικτύου (Google, Apple, Amazon, Facebook, Yahoo, eBay και Microsoft). Αρκεί νας πω ότι όλες αυτές μαζί οι εταιρίες φορολογήθηκαν στην Ισπανία μόνο για ....1.251.608 ευρώ το 2012! Την ίδια στιγμή που τα κέρδη τους είναι ανυπολόγιστα! Αν δεν αλλάξει το φορολογικό σύστημα στην ΕΕ τότε δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τα παντός τύπου παραθυράκια.

Ομως, όπως κι αν είναι τα πράγματα η δημοσιογραφική επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη για τις παντός τύπου offshore στον Παναμά. Μακάρι το επόμενο δημοσιογραφικό βήμα να είναι η αναζήτηση του τι ακριβώς συμβαίνει στους ευρωπαικούς φορολογικούς παραδείσους.

( ο ισπανός φβ έχει έδρα την Ιρλανδία φυσικά)

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments