....

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

                        Το τελευταίο διάστημα συνεχώς επιβεβαιώνεται η θέση του σωματείου ότι η εξαγορά της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», που μετονομάστηκε σε «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» και η συμφωνία δικαιόχρησης με την «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» εξυπηρετούσε συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια. Βιώνουμε έντονα πλέον ότι η εργασία μας εντατικοποιείται στο έπακρο, το κλείσιμο καταστημάτων, τμημάτων και οι απολύσεις συνεχίζονται, οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι μόνο δεινά έχουν να αποκομίσουν από την εμπορική αυτή συμφωνία. Η προοπτική που διαφαίνεται για σπάσιμο της συμφωνίας, αλλά και η προοπτική για αλλαγή των ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών καλλιεργείται εντέχνως από την επιχείρηση. Όλα αυτά συνδέονται άμεσα και με τις εξελίξεις στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όπου συνεχίζεται η αναδιάρθρωση της εταιρείας με κλεισίματα καταστημάτων απολύσεις μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσειςImage and video hosting by TinyPic

                        Η δύσκολη καθημερινότητα δεν πρέπει να μας αποσπά και από το γεγονός ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Η ανεργία δεν ανακόπτεται και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, για βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, την νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων με συρρίκνωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων. Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με την μείωση των μισθών και με την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Δοκιμάσαμε τις ατομικές λύσεις το τελευταίο διάστημα, που όμως δεν μας οδήγησαν πουθενά. Ας δοκιμάσουμε και την ενότητα που αποδεδειγμένα  έφερε αποτελέσματα πριν 1,5 χρόνο.

Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας.

Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Κυριακή 18/10/2015 6μ.μ. στο Ε.Κ.Θ.

Με θέματα:   1. Απολογισμό απερχόμενης διοίκησης

                      2. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

  • Να ενώσουμε τη φωνή μας, να συσπειρωθούμε και να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του σωματείου
  • Να σχεδιάσουμε τη δράση του σωματείου μας και να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις για τις απολύσεις, την καθυστέρηση των δεδουλευμένων.
  • Να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22/10/2015 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30μ.μ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32, Τ.Κ. 54637  ΤΗΛ. 2310 268673

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http: //emporoupallilos.blogspot.gr

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments