....

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»

 



«ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στηρίζει πολιτιστικές προσπάθειες και κοινωνικές δράσεις με μεγάλη προθυμία και ζήλο, υποστηρίζει με συνέπεια δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατήρηση του πολιτισμού στην πόλη μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πλήθος χορηγικών δράσεων και με τη δυναμική παρουσία μελών του συλλόγου σε αυτές.
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο υπήρξε αρωγός της πολιτιστικής εκδήλωσης του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας καθώς εκτός από σκηνικά και κοστούμια παραχωρήθηκε και η τεχνική κάλυψη για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Μιας εκδήλωσης τόσο ευφάνταστης και δημιουργικής αφού οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μέσα από μια συνάντηση διαφόρων τεχνών επί σκηνής-θέατρο, μουσική, χορό, ζωγραφική-κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Κούτσουρου με τίτλο «Νύχτα των μικρών και των μεγάλων ονείρων» που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού σε συνεργασία με τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Οτουντζίδου, η οποία συνεχάρη τον ποιητή για το εξαιρετικό δημιούργημα του καθώς και τους διοργανωτές για την αρτιότητα της εκδήλωσης. Ο κος Κούτσουρος υπέγραψε το βιβλίο του συνοδεύοντας το με μία άκρως συγκινητική αφιέρωση για το Εδεσσαϊκό Θέατρο.



 

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, πραγματοποιήθηκε το 4ο μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας, της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε και της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στα πλαίσια του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής, με τίτλο «Από την Ανατολή στη Δύση». Η κατανυκτική ατμόσφαιρα της ανοιξιάτικης βραδιάς με το «γλυκύτατο έαρ» και άλλες ψαλμωδίες, ύμνοι από την ελληνορθόδοξη και ρωμαιοκαθολική μουσική παράδοση συνδυαζόμενοι ιδανικά με τον Λόγο του Ευαγγελίου και την αφηγηματική δεινότητα του κου Ραφαήλ Πολυχρονιάδη, η παρουσία καταξιωμένων στο είδος τους καλλιτεχνών-Σαράντης Κασσάρας (πιάνο), Ανίλα Τέλι (υψίφωνος), Χριστίνα Τέλι (άλτο) αλλά και η παρουσίαση σε πανελλήνια «πρώτη» μέρους του ορατόριου με τίτλο «Στην πυρκαγιά των υδάτων» σε ποίηση Κωνσταντίνου Σταλίδη, μελοποιημένη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Έδεσσας κο Μιλτιάδη Κασσάρα, συνέθεσαν το παζλ μιας προσεγμένη εκδήλωσης με εκλεπτυσμένη αισθητική, προσφέροντας στο κοινό διάχυτα συναισθήματα Χριστιανοσύνης, ξεκινώντας από τον πόνο τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης και καταλήγοντας στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση. Η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το Δ.Σ. ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί μεταξύ των συντελεστών και τα μέλη της χορωδίας του Ωδείου Έδεσσας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και μέλη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Την εκδήλωση αυτή όπως και την επετειακή εκδήλωση της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία», στήριξε υλικοτεχνικά το Εδεσσαϊκό Θέατρο.


 

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Let's do it Greece και υιοθετώντας την πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας για καθαρισμό του λιθόστρωτου φυσιολατρικού μονοπατιού, μέλη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας και συμμετείχαν στηρίζοντας τη δράση που αποτελεί ένδειξη εθελοντισμού, παιδείας και πολιτισμού, χαρακτηριστικά άρρηκτα συνδεδεμένα με το Εδεσσαϊκό Θέατρο.


 
Τέλος, το Εδεσσαϊκό Θέατρο ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. να συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 20ης Ανθοέκθεσης από 12-21 Μάη, στο ιδιαίτερα φυσικού κάλους πάρκου των καταρρακτών. Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου κας Ηρώς Γεωργίου, θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα με θέματα εμπνευσμένα από την Άνοιξη, την Κυριακή 14 Μάη 2017 και ώρα 7 το απόγευμα.

 «Ευχές από το Δ.Σ. για το Πάσχα»

 

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα λειτουργήσει το Θεατρικό Εργαστήρι, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι κανονικά από την Κυριακή του Θωμά (23 Απριλίου) στις προκαθορισμένες ώρες.

 

 
 

10/4/17



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments