....

ΕΔΕΣΣΑ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Έδεσσα συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων, με πορεία στον πεζόδρομο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 13:30 μετά την λήξη της παρέλασης.

Είδαμε 30 νέους και νέες  με μαύρη ενδυμασία και με μαύρες ταινίες στο στόμα.

Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν να ερεθίσουν τον κόσμος που τους κοιτούσε περίεργα, να μάθει για πιο λόγο και ποιοι είναι αυτοί που κάνουν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι  εκδηλώσεις οργανώνονται από το διεθνή οργανισμό καταπολέμησης  της εμπορίας ανθρώπων The A21 Campaign, και στόχος της είναι να ρίξει φως  σε μια εγκληματική βιομηχανία που έχει κέρδος 150,2 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας παγιδευμένους στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο Philip Hyldgaard, Ευρωπαϊκός Διευθυντής της A21 Campaign, δηλώνει πως η σύγχρονη σκλαβιά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που επηρεάζει κάθε ήπειρο και κάθε οικονομική δομή, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με την αναφορά Traffic In Persons Report* του 2014, η Ελλάδα είναι χώρα μετάβασης, προορισμού και σε πολύ περιορισμένο βαθμό προέλευσης για γυναίκες και παιδιά που εξαναγκάζονται σε πορνεία και καταναγκαστική εργασία, καθώς και για άντρες που εξαναγκάζονται σε καταναγκαστική εργασία.

Ο Philip Hyldgaard προσθέτει πως ένας από τους βασικούς στόχους των οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. “Όσο περισσότερα γνωρίζει ο κόσμος για το πώς λειτουργεί το έγκλημα αυτό, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούν να προστατευτούν από τις παγίδες των εγκληματιών και να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Μέσα από το ‘Walk For Freedom’ ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε και να κινητοποιήσουμε ανθρώπους, ώστε να σταθούν και να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά που διαδραματίζεται στην πόλη και στη χώρα μας”. 

Στις πόλεις που θα οργανώσουν ‘Walk For Freedom’ στις 18 Οκτωβρίου συμπεριλαμβάνονται: το Sydney, (Αυστραλία), Los Angeles (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), Λονδίνο (Αγγλία), Cape Town (Ν. Αφρική), Σόφια (Βουλγαρία), και πολλές άλλες!

Παρακολουθεόστε το 3λεπτο βίντεο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments