....

ΕΔΕΣΣΑ : ΕΛΕΟΣ ΡΙΖΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (PHOTOS)

 

Έχουν περάσει αρκετά χρονιά από τότε που με σχετική νομοθετική ρύθμιση απαγορεύτηκε η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων διπλά σε βασικές οδικές αρτηρίες και σε απόσταση μέχρι 500 μετρά από την άκρη του οδοστρώματος. Έτσι τόσο οι ιδιώτες όσο και οι διαφημιστικές εταιρίες αναγκασθήκαν να κατεβάσουν τις διαφημίσεις επειδή και το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων του Νομού είναι αρκετά τσουχτερό. Όμως οι διαφημίσεις κατέβηκαν ωστόσο όμως παρέμειναν τα μεταλλικά διαφημιστικά πλαίσια τα οποία οι ίδιες οι εταιρείες δεν μερίμνησαν ούτε και ποτέ ενδιαφερθήκαν να αποξηλώσουν.

Φυσικά όταν αυτά ήταν τοποθετημένα σε δημόσιο χώρο κανένας δεν εισέπραττε κάποιο ενοίκιο για την εγκατάσταση της πινακίδας. Σε ότι αφορά όμως τους ιδιωτικούς χώρους, γινόταν συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για το ύψους της κατάληψης του ιδιωτικού χώρου και πολλές φορές το αντάλλαγμα ήταν πολύ σοβαρό, ανάλογα και με τη σπουδαιότητα και τη τοποθεσία του ακινήτου. Φυσικά αυτό έπαψε από τότε που κατέβασαν οι διαφημίσεις. Μέχρι εδώ δεν μας πέφτει λόγος. Το γράψαμε απλά για την ιστορία. Αυτό που μας ενδιαφέρει, όμως, είναι ότι στις δυο εισόδους της Έδεσσας, ανατολική (στο Νοσοκομείο) και δυτική ( οδός Φλωρίνης) εδώ και χρονιά παραμένουν στη θέση τους δυο τεράστια μεταλλικά ικριώματα από παλιές διαφημίσεις για τα οποία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να τα μαζέψει.

Πιο συγκεκριμένα. Κατά αρχή έπρεπε να τα ξηλώσει η διαφημιστική εταιρία, η οποία σκέφτηκε την ταλαιπωρία και προτίμησε να τα εγκαταλείψει, ίσως και να μην υπάρχει πλέον ως εταιρία. Στη συνέχεια έπρεπε να ενδιαφερθεί ο Δήμος της πόλης, επειδή αυτά ασχημίζουν και δυσφημούν τη γενική εικόνα. Έπειτα έπρεπε να ενδιαφερθεί η πολεοδομία επειδή νομίζουμε ότι τέτοιες κατασκευές είναι αντίθετες και με τις πολεοδομικές διατάξεις. Τέλος η Διεύθυνση Αστυνομίας, σε ο, τι αφορά γενικές αστυνομικές διατάξεις. Τέλος πάντων, σίγουρα υπάρχει κάποιος αρμόδιος να μεριμνήσει για αυτό το θέμα, δεν μπορεί όλες οι υπηρεσίες να δηλώνουνε αναρμόδιες. Προφανώς εμπλέκεται και η Αντιπεριφερεια Πέλλας αφού αυτά τα κατασκευάσματα είναι κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Φλωρίνης- Συνόρων (τμήμα πόλης Έδεσσας) και έχει ευθύνη και αυτή. Αυτός που δεν έχει ευθύνη είμαστε εμείς και ο…. μπακάλης της γειτονιάς μας, έτσι για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Πιστεύουμε ότι κάποιος από όλους αυτούς που αναφέραμε θα διαβάσει το κείμενο και θα θελήσει να πάρει θέση δίνοντας μια πειστική εξήγηση για την αδιαφορία ίσως και για τις επόμενες ενέργειες του.

 

 

14/2/17

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments