....

ΕΔΕΣΣΑ: ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ !

Όλη η κοινωνία της Έδεσσας έχει αγανακτήσει να ακούει και να βλέπει καθημερινά περιστατικά συμπολιτών και συνδημοτών μας, οι οποίοι έχει τύχει να τους ενοχλήσει, τρομάξει γαυγίζοντας ή να τους δαγκώσει κάποιο αδέσποτο ή ακόμη και δεσποζόμενο σκυλί. Παντού αδέσποτα σκυλιά! Το έχουν μάθει και αρκετοί από γύρω περιοχές ότι ο Δήμος είναι και παραμένει άπραγος στο θέμα αυτό και άγνωστοι φέρνουν και παρατάνε τα σκυλιά τους μέσα στην πόλη και τριγύρω από αυτήν . Τα πάρκα της πόλης δεν είναι πλέον προσβάσιμα για τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα χωρίς φόβο,  γιατί  τα έχουν καταλάβει αδέσποτα αλλά και ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους όπου  γεμάτοι με χαρά.. τα αμολάνε, για να κάνουν τα κακάκια τους και τα τσισάκια τους αφού μόνο εκεί βολεύονται και το σημαντικότερο εκεί που παίζουν μικρά παιδιά!  

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των σκυλιών ασυνείδητοι, χωρίς να δίνουν σημασία και χωρίς ποτέ οι περισσότεροι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες αν και αυτό τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο.

Επειδή έχουμε αναδείξει πολλές φορές το θέμα αυτό oι τελευταίες μας αναρτήσεις

http://www.tastv.gr/article/edessa-ti-syzitithike-gia-thema-me-ta-adespo...   

http://www.tastv.gr/article/edessa-ta-adespota-o-fovos-kai-o-tromos-ton-...   Αρκετοί αναγνώστες μας είναι πρόθυμοι να μας διαθέσουν βίντεο όπου  εμφανίζονται ιδιοκτήτες στα πάρκα της πόλης και στον  κεντρικό πεζόδρομο με τα σκυλάκια τους κανονικότατα να «αφοδεύουν» ανάμεσα στον διερχόμενο κόσμο και αυτοί ασυνείδητα να συνεχίζουν την βολτούλα τους καμαρωτοί με το σκυλάκι τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε και από πίσω ο κόσμος «τους τα σέρνει  και πολλές φορές να τους «βρέχει» αποκαλώντας τους "βρωμιάρηδες".  

Τολμήστε να πάτε σε γνωστό σουπερ μάρκετ.. θα σας περιμένουν δέκα σκυλιά το λιγότερο σε αριθμό έξω από αυτό ή στο απέναντι πεζοδρόμιο !

Τολμήστε να περάσετε από συγκεκριμένα σημεία του πεζόδρομου… σε κάθε γωνία αδέσποτα.  Τολμήστε να περάσετε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο…

Οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας αγανακτισμένοι κουράστηκαν να παραπονιούνται πια στους αρμόδιους στον Δήμο Έδεσσας, γνωρίζοντας  καταφανέστατα ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα!

Αρκετοί είναι και οι γονείς οι οποίοι δίνουν οδηγίες στα παιδιά τους να μην περνάνε από τα σημεία όπου υπάρχουν τα αδέσποτα και γεγονός είναι ότι αρκετοί κάνουν εναλλακτικές διαδρομές για να πάνε να κάνουν τα ψώνια τους, να πάνε στις δουλειές τους (ειδικά το πρωϊ) ή να πάνε στα σπίτια τους. Ένα ρεπορτάζ που σύντομα θα κάνουμε θα το αποδείξει για όσους το αμφισβητούν αυτό.

Η κατάσταση ανεξέλγκτη. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πολύ φοβόμαστε ότι θα συμβούν  περιστατικά κακοποίησης ζώων και στην δική μας πόλη (όπως είδαμε ότι συνέβησαν και σε άλλες πόλεις) ,αφού ο Δήμος δεν κάνει τίποτε. Εμείς δεν ευχόμαστε βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο, απλά αναδεικνύουμε για ακόμη μια φορά το σημαντικό αυτό θέμα και ζητάμε ΤΩΡΑ να ληφθεί μέριμνα και να δοθεί επιτέλους λύση μιας και έχουν γίνει δεκάδες δημοτικά συμβούλια με το θέμα αυτό.

Το τραγικό της όλης  κατάστασης είναι η στάση των υποτιθέμενων  Φιλόζωων  που πάντοτε ως δια μαγείας εμφανίζονται από το πουθενά και «ΜΟΝΟ» όταν έχουν κάποια κατά πληροφορία κακοποίηση ζώου, ενώ αντίθετα όταν υπάρχουν κρούσματα από επιθέσεις σκύλων σε μικρά παιδιά και ενήλικες πάλι ως δια μαγείας «εξαφανίζονται» χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον !  

Συνέβη και αυτό όπου  "μια υποτιθέμενη φιλόζωη" απείλησε να καταγγείλει μια 70χρονη κυρία για κακοποίηση ζώου επειδή άκουσον άκουσον  με εντελώς φιλικό τόνο στην φωνή της έκανε "ξούτ ξούτ" σε δύο ξαπλωμένα αδέσποτα σκυλιά να φύγουν από την είσοδο της κεντρικής οικοδομής όπου μένει για να μπορέσει να μπεί μέσα.   

Σε δαγκάει, λοιπόν, σκύλος. Τι κάνεις; Πας στην αστυνομία, στον Δήμο, στον νομίατρο, στον εισαγγελέα… και φυσικά το κυριότερο στο νοσοκομείο! Περνάς από χίλιες δυο δημόσιες υπηρεσίες όμως ο σκύλος που σε δάγκασε (αν δεν είναι τσιπαρισμένος) θα έχει εξαφανιστεί και άντε να το βρεις.

Αυτές οι υπηρεσίες όμως κάπου δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες τους. Και το μπαλάκι το πετάει ο Δήμαρχος κ. Γιάννου στην Αστυνομία ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από την αστυνομία και να δίνονται εντολές για μάζεμα των επικίνδυνων σκύλων και αυτά τα νέα συστήματα μόνο στην Έδεσσα!

Οι υποτιθέμενοι φιλόζωοι ξεχνούν ότι έχουν κάποιες υποχρεώσεις και αυτό γιατί δεν τους έχουμε δει ποτέ να κάνουν  καμπάνια ενημέρωσης  όπως σε άλλες πόλεις να γνωστοποιήσουν ποιά είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις κατόχων κατοικίδιων ζώων. Δεν τους έχουμε δει να μαζεύουν τα περιττώματα των δικών τους ζώων γιατί αρκετοί  αναγνώστες μας  και τους  έχουν φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει! Και όχι να αφήνουν τα ζώα τους να ανακουφίζονται όπου να΄ναι και να φεύγουν. Και αυτό το λέμε γιατί το έχουμε δει και με τα μάτια μας όπως και εσείς οι ίδιοι. Δεν τους έχουμε δει ποτέ να καταγγείλουν όσους έχουν σκυλιά στα μπαλκόνια, και αυτά πάνω από 2-3, μήπως γιατί το ίδιο κάνουν και αυτοί; Μήπως γιατί πρόκειται για τους ίδιους τους συγγενείς τους;

Επίσης για όλους αυτούς που καθημερινά θέλουν να ταΐζουν αδέσποτα στους δρόμους προτιμότερο είναι να το κάνουν μονο μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους, γιατί υπάρχουν και ένα σωρό επαγγελματίες που θέλουν τον χώρο τους καθαρό και να μην φοβίζουν τους πελάτες. Επίσης αν διαθέτουν και  τόσα χρήματα για σκυλοτροφές  και γατοτροφές για σκυλάκια και γατάκια ας διαθέσουν και κάποια χρήματα στην Μητρόπολη Έδεσσας για μικρά  παιδάκια!

Ακόμη ένα περιστατικό :  Ορμάει γαυγίζοντας άγρια ο σκύλος  σε  2χρονο κοριτσάκι στο πάρκο των καταρρακτών και η απάντηση του  ιδιοκτήτη «Θέλει να παίξει το σκυλάκι.. μην το φοβάσαι..»!! Και το κοριτσάκι τρέχοντας να κλαίει κατατρομαγμένο!!! Αν θέλει να παίξει το σκυλάκι μην το αμολάς  να παίξει και να τρομάζει μικρά παιδάκια ανεγκέφαλε με το περίεργο ύφος και τουπέ.

Όλοι μας είμαστε  φιλόζωοι αλλά πρέπει να σεβόμαστε και το δικαίωμα κάποιων, που για διαφόρους λόγους και υγείας πολλές φορές δεν θέλουν και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα σκυλιά !

Μετά και από την προτροπή συνδημοτών αναγνωστών μας ζητάμε άμεσα να ληφθεί μέριμνα σχετικά με τα αδέσποτα από όλους τους αρμόδιους φορείς. Καλό είναι να ξεκινήσει μια ενημέρωση στους ιδιοκτήτες ζώων και να αρχίσουν να αποκτούν μια πιο πλατιά συνείδηση και να καταγγέλλονται όλοι όχι μόνο για κακοποίηση (υπάρχουν και αυτοί) αλλά και όλων όσων τα έχουν στα μπαλκόνια τους μέσα στον ήλιο γαυγίζοντας όλη την ημέρα, χωρίς να είναι εμβολιασμένα να έχουν βιβλιάρια υγείας - τσιπάκια και βγάζοντάς τα βολτούλες γεμίζοντας ακαθαρσίες όλη την πόλη !

Η κατάσταση δεν μπορεί να μένει άλλο στην θεωρία και τις υποσχέσεις να κατασκευαστεί αυτό το ρημάδι το¨Δημοτικό Κυνοκομείο" όπως αναφέρεται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και ευκαίρια να δημιουργηθούν και κάποιες θέσεις εργασίας με ικανά άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο και που ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί στην πόλη μας και μπορούν να ανταπεξέλθουν μακάρι να μπορούσαμε να γράψουμε και τα ονόματά τους αλλά δεν το επιτρέπει η δημοσιογραφική ιδεολογία. Θέλει και  πράξεις να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε όλοι μας ότι αν παραμείνει έτσι αυτή η κατάσταση πολύ γρήγορα τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Να μην ξεχνάμε ότι στην αναμονή είναι και οι 10άδες αυτεπάγγελτες μηνύσεις για δαγκώματα παιδιών και ανυποψίαστων πολιτών από σκυλιά στην πόλη μας, οι  οποίες έχουν ακολουθήσει την δικαστική οδό και σύντομα θα περιμένουμε όλοι την έκδοση της απόφασης των δικαστηρίων κατά παντώς υπευθύνων.

 

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα διαβάσαμε το παρακάτω:

Σε περίπτωση που αποδειχθει η ποινική ευθύνη του ΟΤΑ καταδικάζεται ποινικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (φυσικό πρόσωπο) ενω αστικά καταδικάζεται ο ΟΤΑ ως νομικό πρόσωπο  και μάλιστα με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά αποζημίωσης ....

,,,,,,,, και αυτό για ενημέρωση όλων!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments