....

ΕΔΕΣΣΑ : ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ (VIDEO PHOTOS)

 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, του Δημοτικού Συμβουλίου  Έδεσσας έγιναν ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με τα έξι [6] σπιτάκια που τοποθετήθηκαν στην περιοχή Καταρρακτών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν πολλά ερωτήματα και διάφοροι χαρακτηρισμοί ενάντια στην τοποθέτησή τους.

Το θέμα ξεκίνησε με την σχετική μας ανάρτηση και τις φωτογραφίες στη σελίδα μας tasv.gr   http://www.tastv.gr/article/ehoyn-xefygei-se-efarmogi-eisitirio-stoys-ka... και μετά από αυτό πήρε μεγάλες  διαστάσεις το θέμα και έτσι οι δημότες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την τοποθέτησή τους. Ο Δήμαρχος όπως θα δείτε και στο βίντεό μας έδωσε εξηγήσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσει ότι τα σπιτάκια αυτά δεν τοποθετήθηκαν για την έκδοση εισιτηρίου στους χώρους των καταρρακτών αλλά για την ακρινή καταμέτρηση της επισκεψιμότητας των επισκεπτών - τουριστών στον καταρράκτη που όμως δεν έπεισε.

Η δική μας σκέψη κ. Δήμαρχε είναι ότι δεν ήταν απαραίτητο να κάνετε όλη αυτή την μεγάλη δαπάνη για την τοποθέτηση με όλα αυτά τα σπιτάκια ,αφού έτσι το κόστος σε χρήματα  είναι τόσο μεγάλο για έναν τόσο απλό λόγο , της καταμέτρησης των επισκεπτών. Θα μπορούσε αυτό να γίνει αυτό με ένα πολύ απλό σύστημα  τοποθετώντας μόνο μια απλή ηλεκτρονική εγκατάσταση(φωτοκύτταρο) στα τελευταία σκαλοπάτια του καταρράκτη. Τι πιο απλό και οικονομικό. Αλλά  όπως το αναφέρετε και εσείς στο βίντεό μας "ο σκοπός σας ήταν να πάρετε τα χρήματα ως Δήμος από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα" και όλο αυτό το αναφέρουμε για να το μάθουν οι δημότες της Έδεσσας και ο κόσμος.

Η ιστορία επαναλαμβάνετε και έτσι τα σπιτάκια θα πάρουν μετά από χρόνια και αυτά τον δρόμο τους για τις αποθήκες του Δήμου μαζί με τα άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα πληροφόρησης ,όπωςέγινε με τις οθόνες αφής που είχαν τοποθετηθεί πριν μια 10ετία.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 


ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!!!!! ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ - ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ (PHOTOS)

Αυτό κι αν δεν είναι πρόοδος ! Μέσα στο πάρκο των καταρρακτών , το μοναδικό στοιχείο φυσικού κάλλους που διαθέτει αυτή η πόλη, αλλά και στον ιστορικό χώρο του Βαροσίου, στους Μύλους , η δημοτική αρχή τοποθέτησε μεταλλικούς οικίσκους για την έκδοση των εισιτηρίων που θα λειτουργήσουν ίσως και πριν από, τις Αποκριές. Η  Έδεσσα με τον καταρράκτη του οποίου τα νερά ρυθμίζει κατά τη διάθεση της η ΔΕΗ και τον αφήνει στεγνό ακόμη και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, θα έχει εισιτήριο!!!!!!  Μάλιστα θα έχει εισιτήριο πολύ καλά διαβάσατε!!!!!!

Στους οικίσκους αυτούς θα παραμένουν υπάλληλοι που θα εκδίδουν τα εισιτήρια τόσο για τον καταρράκτη όσο και για τη πρόσβαση στους Μύλους. Φανταζόμαστε την έκπληξη των επισκεπτών αλλά και την  αγανάκτηση τους όταν πληρώσουν το εισιτήριο και διαπιστώσουν ότι εξαπατήθηκαν αντικρίζοντας τους καταρράκτες χωρίς νερό όπως συμβαίνει πολύ συχνά. Ίσως και να απαιτήσουν το αντίτιμο που πλήρωσαν πίσω. Φαίνεται ότι εκεί μέσα στον Δήμο Έδεσσας υπάρχουν πολλοί «εγκέφαλοι» που σκέπτονται ότι η πόλη θα απόκτηση πακτωλό χρημάτων από τις εισπράξεις, ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι που θα εκδίδουν τα εισιτήρια και να περισσέψουν και χρήματα για να πληρωθούν και τα μεταλλικά κουβούκλια. Όσον αφορά  τους εδεσσαίους ακούγεται ότι θα μπαίνουν …στο τζάμπα, επιδεικνύοντας τη…ταυτότητα τους. . Εκεί φτάσαμε, λοιπόν, να εκλιπαρούμε για να δούμε τους καταρράκτες.

Να κλείσουν και τα μονοπάτια περιμετρικά του καταρράκτη και των Μύλων μήπως μπαίνουν και άλλοι τσαμπατζήδες…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments