....

ΈΔΕΣΣΑ: Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ... ΚΑΡΤΑ -ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Την Κάρτα Πόλης (Edessa City Card) αλλά και τις δραστηριότητες και εμπειρίες που προσφέρει ο προορισμός Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα, παρουσίασε ο δήμος Έδεσσας στη διάρκεια της 36ης έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Ως ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του επισκέπτη ώστε να ανακαλύψει έναν τουριστικό προορισμό, χαρακτήρισε την Κάρτα Πόλης ο Δρ. Ευάγγελος Κυριακού Υπεύθυνος Τουρισμού του δήμου Έδεσσας, στη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε στο Open Stage του Περιπτέρου 13 το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο επιτρέποντας την είσοδο σε μνημεία και αξιοθέατα, σε δελεαστική τιμή.

Ο τουρισμός είναι εξωστρέφεια. Με κέντρο την Έδεσσα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στην γύρω περιοχή. Να επισκεφθείς το Μουσείο της Βεργίνας και της Πέλλας, τα Λουτρά Πόζαρ και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν. Ο προορισμός διαθέτει το τουριστικό προϊόν για να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη, όπως είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. «365 μέρες το χρόνο στην Έδεσσα υπάρχει έστω και ένας τουρίστας,», όπως είπε, απευθύνοντας σε όλους κάλεσμα να την επισκεφθούν

Πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, η Έδεσσα είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών, γνωστή ως πόλη των νερών, με τους διάσημους καταρράκτες της και με 3.000 χρόνια ιστορίας.

Η Κάρτα Πόλης της Έδεσσας, που μπορεί κανείς να προμηθευθεί από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στο πάρκο των Καταρρακτών έναντι 10 ευρώ, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επισκεφθεί 15 σημεία ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού με τους Μύλους της Γεύσης, του Νερού και των 5 αισθήσεων, το Μύλο των ορυκτών, το ενυδρείο – ερπετάριο, να βιώσει μια audiovisual εμπειρία σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό στη συνοικία Βαρόσι, να έχει έκπτωση 50% στο εισιτήριο του υπαίθριου σινεμά με τη μοναδική θέα, να επισκεφθεί το λαογραφικό μουσείο, να πάρει μέρος στην οικοξενάγηση «Δρόμοι του Νερού» που πραγματοποιείται καθημερινά, να έχει πρόσβαση στο δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και να χρησιμοποιήσει τα κοινόχρηστα ποδήλατα για μια βόλτα στην πόλη, δίπλα από τα ποτάμια, στη Βυζαντινή γέφυρα και στο πεζοδρομημένο κέντρο της με τα καφέ και τα εμπορικά καταστήματα.

9-zgD8N.jpg

 

Παράλληλα, με την κάρτα αυτή ο μεμονωμένος τουρίστας λαμβάνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να σχεδιάσει μια εξόρμηση στα χωριά της ορεινής Πέλλας και τη λίμνη Βεγορίτιδα, στον υγροβιότοπο Άγρα- Βρυττών- Νησίου (στην τοποθεσία Κύκνοι λειτουργεί και Κέντρο Οικολογικής Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυτών-Νησίου), να γνωρίσει από κοντά την αερολέσχη Έδεσσας, να κάνει Hiking σε διαδρομές στη γύρω περιοχή μιας και βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο ευρωπαϊκών μονοπατιών, αλλά και να έχει «tips» για τα καλύτερα σημεία για να φωτογραφίσει τις ανθισμένες κερασιές. Διασυνδεόμενος με τοπικές επιχειρήσεις, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει εκπτώσεις για υπαίθριες δραστηριότητες. Η περιοχή προσφέρει εξάλλου και μια σειρά από βιωματικές εμπειρίες όπως γευσιγνωσίες, οινογνωσίες, αρωματογνωσία τοπικών πούρων και μαθήματα παραδοσιακών χορών. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους δρόμους του κερασιού, πρόσφατα προστέθηκαν και τα μονοπάτια της τομάτας, με επισκέψιμα αγροκτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ωράρια λειτουργίας των Κέντρων Πληροφόρησης στο σάιτ του δήμου Έδεσσας: www.edessacity.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments