....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Ο 4ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (VIDEO PHOTOS)

 

 

 
 


Με επιτυχία και πολύ καλή συμμετοχή δρομέων πραγματοποιήθηκε ο 4oς Νυχτερινός Δρόμος του Νερού Έδεσσας, σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 Στην Έδεσσα, την πρωτεύουσα του Ν.Πέλλας την πόλη με τα 3.000 χρόνια αδιάκοπης ιστορίας.

Η εκκίνηση έγινες στις 7μμ Έδεσσα, στον χώρο των Μικρών Καταρρακτών

28.10.2017 ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεφτόμαστε ελεύθερα, ποδηλατούμε ελεύθερα. Με αυτό το σύνθημα ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, ο 4ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στην Έδεσσα σε μια μοναδική βραδινή διαδρομή δίπλα στα ποτάμια παρουσία πλήθους κόσμου που πλαισίωσε την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Έδεσσας Λάκη Φανιόπουλου πρόκειται για έναν μοναδικό αθλητικό και λαϊκό αγώνα όπου το περιβάλλον σε βοηθά να ζεις ελεύθερα. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο δήμαρχος Τάκης Γιάννου προσκαλώντας τον κόσμο να απολαύσει το περιβάλλον των διαδρομών και την εκδήλωση που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη. Η διαδρομή ξεκίνησε από το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης στη οδό Δημοκρατίας, στις πεζοδρομένες διαδρομές δίπλα στο ποτάμι προς τον ψηλό βράχο, το ψηλό κάστρο της Έδεσσας, το φρύδι της πόλης, το Βαρόσι, την παλιά πόλη με θέα στον Όλυμπο, τους Καταρράκτες, το Πάρκο Κιουπρί με την Βυζαντινή Γέφυρα όπου περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός, την βραβευμένη πλατεία Γρανικού και την οδό 18ης Οκτωβρίου, δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό, τον Εδεσσαίο ποταμό με τις 200 γέφυρες για να καταλήξει και πάλι στο μέρος όπου πριν λίγες μέρες άναψε η ολυμπιακή φλόγα, στους Μικρούς Καταρράκτες.

Την ασφάλεια των αθλητών φρόντισε η πολυμελής ομάδα εθελοντών που οργάνωσαν οι Εδεσσαίοι Εθελοντές και ο

Γρηόρης Σιώνης μαζί με το Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπός Έδεσσας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τροχαίας Έδεσσας.

Ο υπεύθυνος της Γραμματείας Χρήστος Ροδίφτσης ανακοίνωσε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καιρού επιτρέποντας φτάνοντας επίσημα τις 485 ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν με τα παιδιά τους, με παιδικά καροτσάκια. Το μήνυμα είναι σαφές κάθε χρόνο και καλύτερα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό ένα ειδικά κατασκευασμένο μετάλλιο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τουρισμού της Έδεσσας Βαγγέλη Κυριακού πολλοί ήταν οι επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας μιας και η πόλη του νερού προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες απόδρασης όλο το χρόνο δίπλα σε όλα τα στοιχεία της φύσης και σημείωσε ότι οι κάτοχοι της Edessa City Card συμμετείχαν για φέτος χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η ομάδα τυμπανιστών του νερού AGUA DOCE (Γλυκό νερό) ενώ την γαστρονομική επιμέλεια είχε η ομάδα μαγείρων του ΙΕΚ Έδεσσας υπό την καθοδήγηση του σεφ Θοδωρή Κουραντζόγλου προσφέροντας στους συμμετέχοντας μια Εδεσσαϊκή γκουρμεδιά. Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης έστειλε ο σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων με την πρόεδρο Δανάη Τριγωνάκη για τον αγώνα να διατηρήσουμε το νήμα της ζωής με τις δράσεις του για την δωρεά του μυελού των οστών μοιράζοντας αναμνηστικό και δώρα στους πρώτους νικητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε δίπλα στους Μικρούς Καταρράκτες και τους υπέροχους βραδινούς χρωματισμούς τους με την βράβευση των νικητών.

Tα αποτελέσματα

Συγκεκριμένα στους Άνδρες πρώτοι ήταν 1-Δημήτρης Κουτσουμπίδης, 2-Θανάσης Σκορδάς (ΣΔΥΚ Δρομείς Νεάπολης Κοζάνης) 3-Πέτρος Μιχαηλίδης (ΣΔΟ Εορδαίας)

ενώ στις Γυναίκες πρώτευσαν οι 1-Φανή Δημητριάδου (Σ.Έδεσσας), Ελένη Κάμτση (ΓΣ Έδεσσας), 3-Αρετή Σαρακίνη (ΣΕΒΑΣ Έδεσσας).

Το ραντεβού για το 2018 ανανεώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας, τους Εδεσσαίους Εθελοντές, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας, με την συνδρομή της Τροχαίας Έδεσσας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.

 



Λίγα λόγια για την διοργάνωση και την διαδρομή:
Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με το ποδηλατικό τμήμα του ΑΕΡΩΠΟΥ Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και φορείς Εθελοντών, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 4ο Νυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας, 5χιλ, (με εκκίνηση και τερματισμό το πάρκο Μικρών Καταρρακτών Έδεσσας. Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, πάντα δίπλα στο νερό του ποταμού Εδεσσαίου στην πόλη του νερού και των Καταρρακτών.
Ο αγώνας είναι μια ευκαιρία ανάδειξης των νέων διαδρομών που με τον εξαιρετικό φωτισμό αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τρέξιμο στα πλαίσια της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης, στις 18 Οκτωβρίου, επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό και της 28ης Οκτωβρίου, επετείου του «ΟΧΙ». Η μικρή διαδρομή εντός πόλης είναι μια ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές. Η διαδρομή φιλοδοξεί να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι νυχτερινών διαδρομών πόλης μιας και η φυσική ομορφιά της Έδεσσας στις προτεινόμενες διαδρομές αποτελεί εμπειρία ζωής.

ΑΔΡΟΜΗ  ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει από το Πάρκο Καταρρακτών Έδεσσας, θα ακολουθήσει τον παραποτάμιο δρόμο προς περιοχή Βαροσίου, της παλιάς πόλης της Έδεσσας, του Πάρκου Καταρρακτών, του Κολυμβητηρίου ακολούθως προς την βυζαντινή γέφυρα που περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός και η επιστροφή θα γίνει παράλληλη διαδρομή με τα ποτάμια με τερματισμό στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών στο κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας. Όλη η διαδρομή είναι σκληρού δαπέδου και είναι επίπεδη.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με φωσφορούχα βέλη στην άσφαλτο και κορδέλες.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ: Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό της διαδρομής .

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)

 

 

1234002 1234003 1234004 1234005 1234006 1234007 1234008 1234009 1234010 1234011 1234012 1234013
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ

https://www.scribd.com/document/362977865/%CE%95%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-Night-Route2017mme

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments