....

ΕΔΕΣΣΑ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" (VIDEO PHOTOS)

Με ιδιαίτερη επιτυχία έκλεισε, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο ανοιχτό θέατρο της Γαβαλιώτισσας, η χορευτική χρονιά για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα παραδοσιακού χορού

του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας "Μέγας Αλέξανδρος".
Η εκδήλωση με όνομα "Παιχνίδια στον Παράδεισο", πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο της Γαβαλιώτισσας, και συμμετείχαν τα έξι παιδικά και εφηβικά τμήματα, στο σύνολό τους 106 παιδιά, του συλλόγου τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς από διάφορες γωνιές της Μακεδονίας.
Ο τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίου του Μάρκου Μέσκου από το οποίο αντλήθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο που παιζόντουσαν κάποια από το παιχνίδια που παρουσιάστηκαν.
Για τις ανάγκες του φεστιβάλ είχε στηθεί ένα ξεχωριστό σκηνικό το οποίο αποτελούνταν από τρία παραδοσιακά σπίτια, αντιγραφές από παλιά αρχοντικά της Έδεσσας, μία πετρόχτιστη βρύση και παραδοσιακά κιλίμια με σινίες. Για την αναβίωση των παιχνιδιών χρησιμοποιήθηκαν διάφορα υλικά όπως κότσια, μπίλιες, σβούρες, χαρταετός και άλλα.

Επί δύο ώρες οι μικροί χορευτές κατάφεραν να μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο σε παλιές γειτονιές, μαχαλάδες και αλάνες θυμίζοντας μας παιχνίδια που παίζαμε μικροί και τώρα ποια έχουν εκλείψει.
Έτσι με επιτυχία έκλεισε μία ακόμη χορευτική χρονιά για τον σύλλογο με αυτήν την παράσταση και αυτό οφείλετε στην προσπάθεια των παιδιών που με υπομονή και προσοχή συμμετείχαν στις πιεστικές πρόβες του τελευταίου μήνα, στους χορευτές του τμήματος των εμφανίσεων που μετέφεραν και έστησαν το σκηνικό της παράστασης και στους διοργανωτές που επιμελήθηκαν τα κείμενα, τους χορούς και τον τρόπο που παίζονταν τα παιχνίδια με μεγάλη προσοχή με σκοπό να παρουσιαστούν όσο γίνεται πιο αυθεντικά.
Δίνουμε λoιπόν ραντεβού τον Σεπτέμβριο για περισσότερο χορό!  Καλό καλοκαίρι!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments