....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

 

 

 


Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών της εταιρείας, όπου παρέστησαν μέλη και φίλοι της εταιρείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια, τιμήθηκαν τα παλαιά μέλη ΔΣ. κ.κ. Ιωαννίδης Χρηστάκης, Παπαλαζάρου Ιωάννης, Χατζηβρέττας Δημήτριος και Παπαδόπουλος Κυριάκος, για την πολυετή προσφορά των υπηρεσιών τους προς την εταιρεία, καθώς και το εν ενεργεία μέλος του ΔΣ Πόπτσης Βασίλειος, για την καθοριστική συμβολή του στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου.
Σύντομη αναφορά στις δράσεις της εταιρείας έκαναν οι προσκεκλημένοι καθηγητές του ΑΠΘ κ.κ. Γιούλτσης Βασίλειος και Ιντζεσίλογλου Νικόλαος
Ακολούθησε συνεστίαση και χορός με την ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια.
Ο πρόεδρος της εταιρείας κ.Κάμτσης Κωνσταντίνος αναφερόμενος στο 25ετές έργο, εν κατακλείδι ανέφερε και τα εξής :
« Το έργο αυτό όμως πρέπει να συνεχιστεί. Σε περίοδο αμφισβήτησης πατροπαράδοτων αξιών, απογοήτευσης των νέων από την τραγική κατάσταση που περιήλθε η χώρα και εν μέσω νέου μεταναστευτικού ρεύματος για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, ευτυχώς υπάρχουν νέοι, που πονάνε τον τόπο τους και στηρίζουν κάθε προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Σ’ αυτούς θα παραδώσουμε σύντομα τη σκυτάλη, για να ξεκινήσουν τη δική τους διαδρομή, με νέες ιδέες, ενθουσιασμό και το δικό τους όραμα για ένα καλύτερο αύριο».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κα. Τζάκρη Θεοδώρα, κ. Καρασμάνης Γεώργιος, κ. Σηφάκης Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Δόντσιος Γεώργιος, , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας κ. Ανδρίτσος Ιωάννης, ο πολιτευτής κ. Σταμενίτης Διονύσης, ο πατήρ Χαραλαμπίδης Ελευθέριος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών κ. Θωμαίδης Νικόλαος,  η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κα. Λαγομάτη Μαρία, καθώς και πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.
Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφέρεια Πέλλας για την οικονομική στήριξή της, καθώς και τον κ. Γρηγοριάδη Γιώργο για τον άριστο και επαγγελματικό τρόπο βιντεοπαρουσίασης των δράσεων της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ».
           ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
                                                  « Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments