....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ.

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των παράλληλων δράσεων της 2ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας εντάσσεται και η εκδήλωση εκστρατείας για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 κι ώρα 20:00΄στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας της οδού Σαφραμπόλεως αρ. 10, όπου φιλοξενείται η Έκθεση Φωτογραφίας.

Στην εκδήλωση, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος κι έχουν προσκληθεί ήδη τα Σχολεία, εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν και θα ενημερώσουν για  τις καταστρεπτικές συνέπειες της χρήσης της πλαστικής σακούλας και τ΄αντίστοιχα οφέλη που προκύπτουν για την ανθρώπινη ζωή και γενικότερα για το περιβάλλον από τη μειωμένη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Το πλαστικό, όπως μας ενημερώνουν, είναι ιδιαίτερα τοξικό και καρκινογόνο. Εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης, καύσης κι εναπόθεσής του μολύνει νερά, καλλιέργειες και  οικοσυστήματα γενικά. Μέσω του νερού και της διατροφικής αλυσίδας περνάει στον ανθρώπινο οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Είναι τόσο μεγάλη η διάσταση του φαινομένου ώστε στους ωκεανούς, και μάλιστα σε τεράστιες εκτάσεις μεγέθους κρατών, επιπλέουν διάφορα πλαστικά σχηματίζοντας μεγάλα νησιά.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι η μείωση του πλαστικού, μέσω της μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας θα έχει άμεσα οφέλη στη διαφύλαξη και στην προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Πολλά ενδιαφέροντα  στοιχεία και προτάσεις για το αντικείμενο του θέματος θ΄αναλυθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με το Δήμο Σκύδρας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και που βεβαίως θα είναι χρήσιμο να συμμετάσχουμε και να παρακολουθήσουμε όλοι μας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments