....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



          Ο  σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας υιοθέτησε την πρόταση της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Σ. Αρβανιτίδου, εφέτος η εκδήλωση μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
        Πράγματι, τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, όλοι οι μαθητές του σχολείου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους παρακολούθησαν, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των επωνύμων και ανωνύμων Μακεδονομάχων.
        Ο Δημήτριος Γιουματζίδης ως πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας και καθηγητής του σχολείου στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον έντονο συμβολισμό της εκδήλωσης να πραγματοποιηθεί εντός εκκλησίας   αφού ο Μακεδονικός αγώνας έγινε από τους γηγενείς Μακεδόνες Έλληνες για την προάσπιση της ορθόδοξης χριστιανικής τους πίστης και την Ελληνική εθνική τους συνείδηση.
         Ο εφημέριος του ναού π. Μιχαήλ, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους στενότατους δεσμούς των Ελλήνων με το οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και προέτρεψε τους μαθητές να σταθούν κοντά στην Εκκλησία και την ορθοδοξία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments