....

«ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

 


                               

Για λόγους γνωστούς στους περισσότερους στην είσοδο της υπεραγοράς LIDL στην Έδεσσα συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός σκυλιών ( αδέσποτων) τα οποία κατά καιρούς έχουν δαγκώσει πολίτες με τις γνωστές συνέπειες ( νοσοκομεία , εμβόλια κλπ) . Οι συνάδελφοί μου στο Δήμο μετά τις σχετικές αναφορές των παθόντων φυσικά επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στις νομικές διατάξεις χωρίς αυτό να λύνει το πρόβλημα . Τα αδέσποτα αυτά επανέρχονται ξανά και ξανά με τα αυτονόητα αποτελέσματα .


Μέχρι τώρα ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι το σοβαρότερο και λίγο πολύ όλοι αισθανόμαστε «εντάξει» . Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι . Απόδειξη το αποτρόπαιο θέαμα μάρτυρας του οποίου έγινα ο ίδιος και η οικογένειά μου την 13/10/2018 γύρω στη μία και κάτι το μεσημέρι. Συγκεκριμένα μόλις είχα εισέλθει στην υπεραγορά (έχοντας πριν δει τα σκυλιά συγκεντρωμένα στην είσοδο) ακούω έναν τρομερό θόρυβο και έντρομος βλέπω μέσα από το κατάστημα μια φοβερή πάλη μεταξύ των σκυλιών . Πραγματικά φοβήθηκα για τη σύζυγο και την κόρη μου που βρίσκονταν ακόμα εκτός του καταστήματος και ευτυχώς κράτησαν την ψυχραιμία τους και προστατεύθηκαν βάζοντας μπροστά τους ένα καρότσι αγορών του LIDL. Τέλος πάντων θεωρώντας ότι τα πράγματα ησύχασαν κάναμε τις αγορές μας και βγήκαμε από το μαγαζί , εκεί με φρίκη αντικρύσαμε ένα από τα σκυλιά που πήραν μέρος στο επεισόδιο να είναι ξαπλωμένο και να ψυχορραγεί έχοντας ένα μεγάλο τραύμα από δάγκωμα στο λαιμό του από όπου έτρεχε  αίμα ( η βουβή επιθανάτια θλίψη του μένει ανεξίτηλη ) . 
Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Ότι  υπάρχει σοβαρός και υπαρκτός πλέον κίνδυνος η επόμενη ανάλογη περίπτωση να αφορά άνθρωπο ( είτε νεαρής ηλικίας είτε μεγαλύτερης ) γιατί αν σου επιτεθούν τόσο αγριεμένα σκυλιά το πιθανότερο είναι να πέσεις κάτω και τότε ένα δάγκωμα στο λαιμό έχει μοιραία αποτελέσματα. Επομένως χωρίς να θέλω να μπω σε ανούσιες και χωρίς περιεχόμενο αντιδικίες και με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής θα ήθελα να κάνω έκκληση να απομακρυνθούν τα σκυλιά αυτά από το χώρο και να ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ οι λόγοι της επιστροφής τους. Προσωπικά ούτε «φιλόζωος» ούτε «εχθρόζωος» είμαι , ένας απλός άνθρωπος είμαι που σέβεται όλα τα δημιουργήματα του Κυρίου μας αλλά πάνω από όλα θέτει την προστασία της ανθρώπινης ζωής .

Τέλος υπενθυμίζω ότι σε απόσταση ούτε 10 μέτρων υπάρχει το σχολικό συγκρότημα και στα διαλείμματα πολλά παιδιά πηγαίνουν στο κατάστημα να ψωνίσουν.


Τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την ιδιότητά μου του υπαλλήλου του Δήμου Έδεσσας .
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία . Κωφίδης Κυριάκος (ένας απλός άνθρωπος …) , Έδεσσα 15/10/2018.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments