....

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΚΟΠΙΑ 28-26: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών πέτυχε σπουδαία νίκη επί την Σκοπίων με 28-26 στο κλειστό της Κοζάνης και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Τη σπουδαιότερη νίκη της μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας πέτυχε η Εθνική ανδρών, η οποία πριν από λίγο επικράτησε της ΠΓΔΜ με 28-26 για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με εναν εκπληκτικό Κώστα Τσιλιμπάρη κάτω από τα δοκάρια και με τους υπόλοιπους παίχτες να ξεχειλίζουν από πάθος, πέτυχε μια μεγάλη νίκη που μπορεί να αποτελέσει το κερασάκι στην βαθμολογία, έστω και για την κατάληψη μιας εκ των 4 καλύτερων τρίτων ομάδων των προκριματικών, αφού για να υπολογιστεί ποιες ομάδες θα προκριθούν, υπολογίζονται οι βαθμοί που σημειώθηκαν εναντίον των ομάδων που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου. Γι αυτό οι αγώνες κατά πρώτο λόγο με την Τουρκία, αποτελούν αγώνες δίχως αύριο, αφού σε περίπτωση που η ομάδα μας πάρει 3 βαθμούς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάρει σίγουρα την 3η θέση του ομίλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την ΠΓΔΜ που ήταν και το φαβορί του αγώνα. Οι αντίπαλοι μας προηγήθηκαν με 1-5 μόλις στο 8′, όμως η ομάδα μας κατάφερε σταδιακά να μειώσει τη διαφορά, για να ισοφαρίσει σε 8-8 με τον Μάλλιο στο 20′, κάνοντας ενα επι μέρους 7-3. Στο δεκάλεπτο που απέμενε για τη λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με την ΠΓΔΜ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 12-13, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Ταλέσκι στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Η επανάληψη επεφύλασε μεγάλες συγκινήσεις. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν μια διαφορά 1-2 τερμάτων μέχρι το 40′ όταν το σκορ ήταν 17-19. Από εκείνο το σημείο άρχισε η αντεπίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με αιχμή του δόρατος τον καταπληκτικό Τσιλιμπάρη, για να φτάσει να προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 23-22 στο 50′, με τέρμα που πέτυχε ο Παπαδιονυσίου. Απο εκείνο το σημείο η εθνική μας δεν ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ αν και το παιχνίδι πήγαινε στο γκολ συνέχεια, για να πάρουμε ενα προβάδισμα δυο τερμάτων στο 58.15 με τέρματου Ζαμπούνη που έκανε το 26-24.

Στα τελευταία 105 δευτερόλεπτα του αγώνα οι παίχτες της ΠΓΔΜ μείωσαν σε 26-25 με τον Λαζάροφ αρχικά, όμως στην επίθεση που ακολούθησε για την ομάδα μας, ο Χάρης Μάλλιος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Τζηράς, κα΄νοντας το 27-25 στο 59.15. Και πάλι ο Λαζάροφ μείωσε σε 27-26  στο 59.27, και ο ΓΙάννης Αρβανίτης πήρε τάιμ άουτ για την τελευταία και πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα. Με την επανέναρξη οι παίχτες μαε γύρισαν υποδειγματικά την μπάλα απέναντι στην ανοιχτή άμυνα της ΠΓΔΜ, για να φτάσει στον Μυλωνά που μόνος του έκανε το 28-28 στην εκπνοή του αγώνα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς της ελληνικής αποστολής και του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΕΛΛΑΣ (Αρβανίτης): Τσιλιμπαρης, Μωραΐτης , Μυλωνάς 6, Μάλλιος 9, Πασσιάς, Δομπρής, Τζηράς 5, Τσίλης 1, Κανδύλας, Ιωάννου, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 4, Γουργούμης, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος, Ζαμπούνης 1.

ΠΓΔΜ (Γκονζάλεθ): Μιτρέφσκι, Μανάσκοφ 4, Βελκόφσκι, Στοΐλοφ, Κ. Λαζάροφ 8, Πρίμπακ 1, Ταλέσκι 6, Β. Μαρκόφσκι 1, Ν. Μαρκόφσκι, Κουσμανόφσκι, Γκεοργκιέφσκι 2, Φ. Λαζάροφ 1, Δασκαλόσκι, Ολέσκι, Ποπόφσκι 1, Πεσέφσκι 2.
Διαιτητές: Μπάουμγκαρτ – Βιλντ (Γερμανία). Πέναλτι 5/7 – 1/2. Δίλεπτα:4-4

Δηλώσεις του αθλητή της Εθνικής Στάθη Ζαμπούνη μετά τη σημαρινή μεγάλη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην πΓΔΜ

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο e-handball.gr: «Είναι μια τεράστια νίκη η σημερινή καθώς κερδίσαμε μια μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο χάντμπολ. Πάντα το πιστεύεις αλλά υπάρχει και η αμφιβολία στο πίσω μέρος του μυαλού για το αν μπορείς να κερδίσεις ένα τέτοιο μεγαθήριο. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περίφανοι. Θα πανηγυρίσουμε αλλά μετά θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα επόμενα ματς. Σήμερα μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και καταφέραμε να ελέγξουμε καλύτερα το ρυθμό. Δεν κάναμε πολλά βεβιασμένα λάθη, ίσως μόνο σε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος, αλλά δεν δώσαμε εύκολες μπάλες. Στην άμυνα πήγαμε καταπληκτικά ειδικά στο κέντρο. Η ομάδα έδειξε μαχητικότητα και συγκέντρωση. Στην επίθεση επίσης είχαμε καθαρές επιλογές και όχι βιαστικές κινήσει. Αυτό μας έδωσε τη μεγάλη νίκη».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments