....

Α ΕΛΜΕ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ - ΚΥΣΔΕ - ΑΠΥΣΔΕ

Στην ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΓΕΡΣΗΣ» αναφέρεται ότι

«Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία των αρχών, άρα θεωρούμε απαράδεκτη την κομματική εξάρτηση στο συνδικαλιστικό χώρο». Η πίστη μας αυτή δεν είναι γράμμα του λόγου, αντίθετα είναι ο λόγος ύπαρξης και το νέο ήθος που θέτει υπό συζήτηση η παράταξη. Πιστεύουμε, επίσης,  ότι στις σύγχρονες εποχές πρωτοφανούς απαξίωσης, αλλά και αμαρτωλού παρελθόντος των θεσμών, το φαίνεσθαι είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με το είναι.

   Στο πλαίσιο αυτής της λογικής αποφασίσαμε να μη μετάσχουμεως παράταξη στις εκλογές για τοπικόΠΥΣΔΕ, μιας και μετέχουμε στο ΔΣ της τοπικήςΑ ΕΛΜΕ. Αντίθετα, μετέχουμε σε Πανελλήνιες ανεξάρτητες παρατάξεις εκπαιδευτικών που σχηματίστηκαν και με δική μας πρωτοβουλία για τις εκλογές ΚΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ που είναι υπηρεσίες μη έχουσες τοπική συνάφειαμε το χώρο μας. Την «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και «Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» αντίστοιχα.

   Στις εκλογές για ΠΥΣΔΕ στηρίζουμε τον συνάδελφο Κλείτσα Δημήτριο για τους εξής λόγους:

ü Είναι η μόνη υποψηφιότητα που φέρεται ως ανεξάρτητη από κόμματα και τοπικές παρατάξεις.

ü Δεν κατέχει κάποια διοικητική θέση η οποία εμπλέκεται σε αξιολόγησησυναδέλφων. (Διευθυντής, Σύμβουλος κλπ)

ü Τέλος, θεωρούμε ότι έχει τα προσόντα και την ικανότητα λόγου που χρειάζονται για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Σε μια εποχή, όπου λαμβάνεται υπόψη η ανώνυμηκαταγγελία.

    Επιπλέον, είναι γνωστό ότι στις γενικές συνελεύσεις ο κ. Κλείτσας έχει κάνει σφοδρή εποικοδομητική κριτική στην παράταξή μας. Άρα, διατηρούμε και εμείς πλήρες το δικαίωμα αντίστοιχης κριτικής, χωρίς παραταξιακούς, κομματικούς, φιλικούς ή άλλους περιορισμούς.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments