....

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Νέων αγροτών Ν. Ιωαννίνων καταγγέλει την “ανευθυνότητα”, όπως λέει, του ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ ενώ κατηγορεί και τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου για τα χαμένα κονδύλια της ΕΕ για τα προγράμματα προώθησης της Φέτας στο Εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Σήμερα, 2018 και κανείς δεν θα περίμενε να παίζονται τόσα παιχνίδια στην πλάτη της κτηνοτροφίας.

Ακούμε κάθε μέρα για μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, μειώσεις που αγγίζουν ακόμη και τα 20 λεπτά.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα ξαφνικά μαθαίνουμε ότι μας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση 6.500.000 ευρώ για την υλοποίηση δυο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στο εξωτερικό. Όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του οργανισμού του, ΕΛΓΟ Δήμητρα τα περιφρόνησε και τα πέταξε στα σκουπίδια.

Πως το έκανε αυτό;

Για να εισπραχθεί αυτό το ποσό έπρεπε να αναδειχθεί ένας εκτελεστικός φορέας για το έργο. Ο ΕΛΓΟ δεν πρόλαβε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και ζήτησε μέσω του υπουργείου μία παράταση από την ΕΕ. Βέβαια του ΕΛΓΟ δεν έφτασε και πάλι ο χρόνους. Ζητήθηκε 2η και 3η παράταση αλλά και πάλι ο ΕΛΓΟ δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει όλο αυτό το φιάσκο.

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ. Είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους αυτού του οργανισμού και τον ίδιο τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος τους είχε υπό την εποπτεία του και βάζοντας πάντα τους λάθους ανθρώπους στις λάθος θέσεις.

Δυστυχώς για την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων το υπουργείο είναι το ίδιο ανεύθυνο όπως ο ΕΛΓΟ Δήμητρα. Ο κ. Αποστόλου άφησε εν γνώση του να γίνουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις. Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τα κόλπα του και τις κινήσεις εντυπωσιασμού με το “ξήλωμα” του ΔΣ του ΕΛΓΟ και ας βγει να παραδεχτεί τα δικά του λάθη.

Δυστυχώς με τέτοιος ανθρώπους στην ηγεσία του Υπουργείου γίνεται αφανισμός των κτηνοτρόφων και δεν θα μας πάρουν μόνο την φέτα. Θα μας πάρουν τα πάντα!

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments