....

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ 18-10-2016 (VIDEO PHOTOS)

Με την λαμπρή παρουσία του Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, η Έδεσσα  γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσή της ,των 104 χρόνων, από τον τουρκικό ζυγό και  την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας και μας τίμησε με την παρουσία του .

Ο εορτασμός άρχισε με την πανηγυρική Δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας της Αγίας Σκέπης, με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Τζάκρη Θεοδώρα, και παραβρέθηκαν  ο Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , οι Βουλευτές Γιάννης Σηφάκης, και Γεώργιος Καρασμάνης. Από τις τοπικές αρχές παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων. Αισθητή ήταν η απουσία από την εξέδρα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη λόγω της εναντίον του καταδικαστικής απόφασης.

 Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων καθώς επίσης και αντιπροσωπειών από τα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις εντυπώσεις στην παρέλαση αυτή την χρονιά απέσπασε η νεοϊδρυθείσα Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Έδεσσας που έκανε την πρώτη της εμφάνιση και καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις και τα καλύτερα σχόλια. Εμείς ως TASTV.GR θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα μέλη της φιλαρμονικής ιδιαίτερα τον Διευθυντή της ορχήστρας κ. Σαμαρά Λάκη.

Στο τέλος της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δηλώσεις στην κάμερά μας για την σημερινή ημέρα καθώς επίσης και η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός κ. Τζάκρη Θεοδώρα.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ  μαζί με την ακολουθία του και αργότερα του παρατέθηκε γεύμα στο Δημοτικό Κατάστημα Καταρρακτών . Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Θασσαλονίκη αφού προηγουμένως   επισκεφθηκε το μουσείο της Πέλλας.

Παρακολουθείστε παρακάτω τα βίντεό μας, το πρώτο είναι από την δοξολογία που τελέσθηκε  στην Αγία Σκέπη και την κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της πόλης και στο δεύτερό μας βίντεο όλη την παρέλαση.

 

 


18/10/16

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments