....

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (ΠΑΡΕΛΑΣΗ VIDEO & PHOTOS)

Με λαμπρότητα αλλά και με βροχή όπως σχεδόν σε όλη την χώρα γιορτάστηκε σήμερα  στην Έδεσσα  η επέτειος της 25ης Μαρτίου. 


Το πρωί 10.30π.μ. τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου. Μετά το τέλος της ομιλίας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ότι δεν παρευρέθηκε κανένας Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος δεν έχει στα υπόψιν του ότι ακόμη δεν έχουν οριστεί Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων καθώς επίσης το ίδιο ισχύει και για όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
Στις 11.30 π.μ. τελέσθηκε  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από τον  Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας,,  Στρατηγό Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας ,  Δήμαρχο Έδεσσας  Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας,  Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας  Διοικητή Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Αντιπρόσωπους της  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,   Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Ν. Πέλλας Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Συνδέσμου Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας, Αντιπροσώπου Εθνικής Αντίστασης Π.Ε. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ) Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Νέων, Περιφερειακό ΈφοροςΠροσκόπων Π.Ε. Πέλλας  Ένωση Παλαιών Προσκόπων  Προέδρους άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων και  Σωματείων, Μετά την κατάθεση των στεφανιών τηρήθηκε ενός λεπτού και ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος

Ώρα 12.00  ξεκίνησε η  παρέλαση αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας παρέλασαν μόνο  αντιπροσωπείες  των σχολείων Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παραστατών με την σημαία, οι Πρόσκοποι, η  Σχολή Νοσοκόμων και τα τμήματα των  Ενόπλων Δυνάμεων.
Χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού άσχετο αν δεν πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη η παρέλαση,  ήταν ότι έλλειπαν τα κάγκελα τα οποία τοποθετούνταν τις προηγούμενες χρονιές,
Η μικρή αυτή παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας,  του στρατού και των άλλων τμημάτων ήταν λαμπρή και καταχειροκροτήθηκε από τον λίγο κόσμο που παραβρέθηκε.

Η επισήμανση της σημερινής ημέρας ήταν η παρουσία ενός αδέσποτου σκύλου (φωτογραφία), ο οποίος παρεμπόδισε την παρέλαση των Στρατιωτικών Τμημάτων, ίσως να ήταν μια παρουσία και ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της τοπικής αρχής και της Φιλοζωικής για την αντιμετώπισή τους.

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments