....

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 2018: ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η Γ' ΔΟΣΗ

Σε περισσότερους από 735.000 δικαιούχους θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τα χρήματα από το επίδομα παιδιού 2018 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία για τα Α21 και το νέο οικογενειακό επίδομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ η καταβολή της συγκεκριμένης δόσης είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου και θα αφορά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΠΕΚΑ μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 735.000 αιτήσεις δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κλείνει προσωρινά η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αίτησης για την καταβολή της γ’ δόσης του επιδόματος παιδιού.

Στην γ’ δόση θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και τις 20 Ιουλίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία είναι προσβάσιμη από τις ιστοσελίδες του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι η πλατφόρμα θα είναι ξανά διαθέσιμη για αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της γ’ δόσης και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018.

Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή της δ’ δόσης του επιδόματος παιδιού, που περιλαμβάνει το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 25 – 27 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή, θα ενταχθούν όσοι ασφαλισμένοι έχουν υποβάλλει δήλωση Α21 το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

Σχόλια - Facebook Comments