....

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Επταήμερη επίσκεψη στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, από 17 έως 23 Σεπτεμβρίου 2014, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και ομάδα προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράδοση από τον Σεβασμιώτατο της Ακολουθίας του νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου, την οποία ο ίδιος συνέγραψε μετά από αίτημα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.
 
Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος, αφού λειτούργησε 
στη Βηθλεέμ, επισκέφθηκε με την συνοδεία του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συνάντησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και παρέδωσε σε Αυτόν επισήμως την νέα Ακολουθία του Αγίου Φιλουμένου. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα των επισκέψεων αυτών και για τους προσκυνητές, των οποίων θερμαίνεται η πίστις, αλλά και για τους Αγιοταφίτες φύλακες των ιερών προσκυνημάτων, οι οποίοι ενισχύονται πνευματικά. Αναφέρθηκε επίσης στο εκτεταμένο συγγραφικό έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, όσον αφορά το θείο κήρυγμα και τις ιερές ακολουθίες.
 
Την Κυριακή 21.9 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο κατά την καθιερωμένη Αγρυπνία.
 
Κατά τον υπόλοιπο χρόνο της διαμονής στους Αγίους Τόπους ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του πραγματοποίησαν επισκέψεις στα σεπτά προσκυνήματα συνοδευόμενοι από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments