....

ΕΠΙΤΑΓΗ VOUCHER ΣΕ 12.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΜΕΧΡΙ 24 ΕΤΩΝ- ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Επιταγή εισόδου για ΑΝΕΡΓΟΥΣ νέους 18 έως 24 ΕΤΩΝ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Αμεσα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο προγραμμα voucher για 12.000 ανεργους νέους ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών. Το πρόγραμμα voucher για 12.000 ανεργους είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση που έληξε στις 10 Αυγούστου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-dimosio, το νέο πρόγραμμα θα βγει στον άερα από το υπουργείο Εργασίας μεσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων

  •    3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ
  •    9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  •    Και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Η δράση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  •    Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ώρες με αντικείμενο της κατάρτισης την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε οριζόντια ή/και ειδικά θεματικά αντικείμενα (ανάλογα με την ομάδα ωφελουμένων) τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης
  •    Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από 380 έως 420 ώρες και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες
  •    Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
  •    Τρεις φάσεις πληρωμών των ωφελουμένων

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών

Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών σε 2 φάσεις (ι8ο ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης – α” φάση και 200 ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής- β’φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α και β φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε εξαρτημένη σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής

Στο πλαίσιο μελλοντικής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύνανται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας.

Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2016.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 43.200.000€ .

 

http://www.e-dimosio.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments