....

ΈΡΧΕΤΑΙ... ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2005 (ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΛΑ)

«Για τις υποθέσεις από το 2006 μέχρι και το 2010 θα μπορεί να γίνει έλεγχος μόνο αν προκύψουν συμπληρωματικά στοιχεία που δεν γνώριζε η εφορία» σημειώνει επίσης στην ανάρτηση του

Ο  γνωστός φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει ότι επίκειται παραγραφή φορολογικών υποθέσεων  για υποθέσεις μέχρι και το 2005 και ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται  να κάνει σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στην ανάρτηση του επισημαίνει επίσης ότι  «για τις υποθέσεις από το 2006 μέχρι και το 2010 θα μπορεί να γίνει έλεγχοςμόνο αν προκύψουν συμπληρωματικά στοιχεία που δεν γνώριζε η εφορία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του έχει ως εξής:


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Το υπουργείο οικονομικών ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΟ και θα ανακοινώσει σύντομα ότι ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ όλες οι υποθέσεις μέχρι και το 2005. Για τις χρονιές αυτές δεν θα μπορεί να γίνει πλέον φορολογικός έλεγχος.
Από το 2006 μέχρι και το 2010 θα μπορεί να γίνει έλεγχος ΜΟΝΟΝ όταν προκύψουν ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δεν γνώριζε η εφορία.
Όσοι περιλαμβάνονται στις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού μπορούν να ελεγχθούν για οικονομικές πράξεις από το 2006 και μετά. Οι πράξεις έως 31-12-2005 έχουν παραγραφεί και δεν θα λαμβάνονται υπόψη στον έλεγχο.
Για οικονομικές πράξεις από το 2011 και μετά μπορεί να γίνει έλεγχος σε οποιονδήποτε φορολογούμενο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments