....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται φέτος τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών στο δημόσιο; Το ερώτημα αυτό απευθύνουν με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα την βουλεύτρια Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ερώτηση εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ενημέρωση που είχαν σχετικά με το ότι για το 2022 αναστέλλεται το μέτρο της δημοσιοποίησης των ονομάτων των οφειλετών με μεγάλα ποσά προς τις φορολογικές αρχές.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, όταν αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημοσιεύονται υποχρεωτικά σε δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους». Θυμίζουν επίσης πως «τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της Πανδημίας, το μέτρο αυτό βρέθηκε σε αναστολή. Αν και οι ευθύνες της Κυβέρνησης σχετικά με τη μη επαρκή στήριξη των πολιτών και επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, διόγκωσαν τα χρέη τους, εν τούτοις η αναστολή δημοσίευσης είχε μία λογική».

Με βάση αυτά επισημαίνουν πως η κυβερνητική απόφαση «προκαλεί ερωτηματικά τα οποία ζητούν διευκρινίσεις». Έτσι ρωτούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών «ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή δημοσίευσης των προβλεπόμενων από το νόμο λιστών των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου και μάλιστα την τελευταία στιγμή;»

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments