....

ΈΣΠΑΣΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ Η HYUNDAI

Πρώτη σε Ελλάδα και Γερμανία, τρίτη θέση στη Γαλλία. Η Hyundai κυριάρχησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ισπανία. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώσει ρεκόρ μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη σε μια δύσκολη συγκυρία για την αγορά αυτοκινήτου λόγω ελλείψεων στους ημιαγωγούς.

 

Ρεκόρ μεριδίου τον Οκτώβριο στην Ευρώπη η Hyundai | Πρώτη και στην Ελλάδα

 

Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη. Η εταιρεία ηγήθηκε της ισπανικής αγοράς, με 5.844 μονάδες, για πρώτη φορά στην ιστορία της τον περασμένο μήνα, ενώ στη Γερμανία, κατέλαβε την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη φορά σημειώνοντας 8.096 ταξινομήσεις. Παράλληλα, η εταιρεία πέτυχε επίσης ένα μερίδιο αγοράς ρεκόρ στην Ιταλία 4,3% και απόλαυσε αυξημένα μερίδια αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο (5.447 ταξινομήσεις) και τη Γαλλία (3.593 αυτοκίνητα). Αντίστοιχα επιτυχημένη πορεία και στην ελληνική αγορά, με την Hyundai να συγκεντρώνει μερίδιο αγοράς πάνω από 10% για τον Οκτώβρη καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η Hyundai είναι τρίτη στην κούρσα των πωλήσεων με περισσότερες από 7.740 πωλήσεις.
 
Η εταιρεία κατέγραψε συνολικά 43.629 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάϊν, Νορβηγία και Ελβετία) και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ανατρέποντας τη συνολική τάση της αγοράς της τάξεως του -29,3%. Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, η Hyundai κατέγραψε 427.015 μονάδες, αυξημένες κατά 22,7% σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι 2,7% για τον κλάδο συνολικά.

Tucson και Ioniq 5 οι πρωταγωνιστές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η επιτυχία της Hyundai σε όλη την Ευρώπη μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, με κυριότερους την εξαιρετικά θετικήαπήχηση του Ioniq 5, του πλήρως ηλεκτρικού μεσαίου SUV της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο καθώς και του Tucson που αυτή τη στιγμή αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Και τα δύο μοντέλα έλαβαν πρόσφατα τη μέγιστη συνολική βαθμολογία πέντε αστέρων στη δοκιμή ασφάλειας του Euro NCAP.

«Μολονότι ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα προσφέρουν μια αισιόδοξη προοπτική για τη Hyundai σε όλη την Ευρώπη. Δεν ικανοποιούμε μόνο τις ανάγκες των πελατών μας προσφέροντας την ευρύτερη γκάμα κινητήρων, αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε την συνολική τάση των πωλήσεων αυτοκινήτων» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President and CEO της Hyundai Motor Europe. «Με την προσθήκη των Bayon, Kona N και Ioniq 5 στη γκάμα μας φέτος, καθώς και της νέας γενιάς του Tucson, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε περισσότερα μοντέλα από ποτέπου ταιριάζουν στο ευρύτερο φάσμα των αναγκών των πελατών».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments