....

ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ : Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2019

 

Θετικός είναι ο απολογισμός της επίσκεψης του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου των Λουτρών κ. Δημήτρη Μπίνου στο Salsomaggiore της Ιταλίας, όπου συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Δικτύου Ιστορικών Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων στο οποίο έχουν ενταχθεί τα Λουτρά Πόζαρ του Δήμου Αλμωπίας. Στην αποστολή του Δήμου Αλμωπίας συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνον Σύμβουλος των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κετικίδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστος Δόντσος.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η έγκριση πρακτικών της προηγούμενης Συνεδρίασης, ο προϋπολογισμός 2017, η έγκριση για ένταξη νέων μελών, ο απολογισμός των επαφών του Δικτύου στο Στρασβούργο, τα δεδομένα συνεργασιών για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α. Παράλληλα, ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, αλλά και ενημέρωσης για τα τελευταία νέα σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος του Δικτύου. Η επόμενη Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2017 στην Πορτογαλία.

Παράλληλα, από τη Συνεδρίαση προέκυψε μια πολλή σημαντική εξέλιξη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από πρόταση της αποστολής του Δήμου Αλμωπίας η ανάληψη της διοργάνωσης της Συνεδρίασης τον Μάρτιο του 2019 από την Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών. Έτσι, άνθρωποι που ασχολούνται με τον τομέα του ιαματικού τουρισμού σε όλο τον κόσμο, θα επισκεφτούν την περιοχή μας και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη δική μας Λουτρόπολη.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η ανάληψη της σημαντικής αυτής διοργάνωσης από την δική μας Λουτρόπολη, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες Λουτροπόλεις του κόσμου. Τα οφέλη όλων αυτών των συμμετοχών είναι μεγάλα για την περιοχή μας. Το ότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ανάλογη συνεδρίαση τον Μάρτιο του 2019 στα Λουτρά Πόζαρ αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο μας, καθώς θα τον επισκεφθούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Η περίοδος της εσωστρέφειας και της μιζέριας έχει περάσει στο παρελθόν. Εμείς επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, για να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που αξίζει να βρίσκεται: στην κορυφή!».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments